Hjem > Nyheder > Indhold

Hvilke principper skal følges i opbygningen af et biologisk laboratorium?

Oct 16, 2018

Enhver laboratoriebygning skal følge visse principper. Som det siger siger: ingen regler er ikke firkantede, hvilke principper skal følges i opførelsen af biologiske laboratorier? Dernæst vil BOGA fortælle dig en.

lab furniture 10.16

1. Videnskabelige og rimelige princip: Infektiøse og patogene mikroorganismer, så længe det ikke er i kontakt med menneskekroppen, vil infektionen ikke forekomme, og patogenet er lukket i et bestemt rum for at undgå udsættelse for et åbent miljø. Operatøren driver indirekte det (såsom handsker, robotter osv.), Og luften og vandet, som er i kontakt med paddocken, behandles og aflades. Biosikkerhedskabiner anvendes i laboratoriet. Luft udsat i paddocken (herunder sikkerhedsskabe og laboratorier) anses for at være et farligt forurenende stof, og luften i laboratoriet filtreres gennem et HEPA filter eller andet oprenset for at beskytte miljøet.

2. Sikkerhedsprincip: Sikkerhed er det direkte formål at opbygge et laboratorium. Alle usikre og sikre design i byggeri bør forbydes. Alle parametre, der er i konflikt med biosikkerhed, skal være konstrueret til at overholde sikkerhedskravene. For eksempel: Rensningskrav er underlagt sikkerhed, brugervenlighed, sikker, økonomisk og menneskelig orienteret.

3. Designprincip: Før laboratorieopbygningen skal risikovurderingen af de patogene mikroorganismer og forskningsindhold udføres. Det skal have et videnskabeligt og fornuftigt overordnet koncept og konceptuelt design. På dette grundlag skal layoutet baseres på dispositionen af operationen. Process design, og derefter specifikke design af klimaanlæg ventilation og elektronisk kontrol.

4. Forvaltningsprincipper: Skal forvaltes i overensstemmelse med forordningerne om biosikkerhedsstyring af patogene mikroorganismer udstedt af statsrådet. Forvaltningsprincipperne i denne forordning for patogene mikroorganismer er: Patogene mikroorganismer er klassificeret forvaltning, og laboratorier er hierarkisk styring.

5. Hold væk fra patogenprincippet: Laboratoriet er bygget til at studere patogene mikroorganismer og højpatogene mikroorganismer. De nødvendige forsøg skal udføres i laboratoriet. Men når det ikke er nødvendigt, skal du kontakte patogenerne så lidt som muligt eller gå ind i laboratoriet. For eksempel kan det gøres i et halvforurenet område uden at komme ind i et forurenet område; det kan gøres i et rent område uden at komme ind i et halvforurenet område; 2 personer i laboratoriet kan færdiggøre 3 personer uden at være involveret; uafhængigt personale går ikke ind i laboratoriet. Efter brug af laboratoriet skal det rengøres og steriliseres i tide, og der må ikke være snavs tilbage. Den bakterie (giftige) væske, der skal opbevares, skal sendes til depotet til opbevaring.

6. Forsigtighedsprincip: Laboratoriet skal anvende biologisk og fysisk test og kvalificerede sikkerhedsskabe, udstødningsfiltre og højtryksdampsterilisatorer for at sikre nul lækage. Gennem sikkerhedsovervågningen af forsøgsprocessen skal der tages problemer i tide. Forebyggelses- og forbedringsforanstaltninger. Hvis der er tegn på laboratorieinfektion, er det nødvendigt at træffe rettidige isolationsforanstaltninger for at forhindre anden generationens tilfælde.

7. Anvendelsesprincip: Under forudsætning af at sikre sikkerhed skal laboratoriebyggeri overveje problemet med rimelige og praktiske aktiviteter under arbejdsprocessen. Derfor bør brugerens mening finde sted, når planen udformes.

8. Bevaringsprincippet: Bevarelsesprincippet bør fremmes på grundlag af sikring af sikkerheden. Standarden for at sikre sikkerhed er den nationale standard (GBl9489-2004). Sikkerhedspræstationer skal være pålidelige, alt skal være strenge, være opmærksom på essensen, komplette funktioner, opfylde kravene, men ikke luksus.

BOKA Labs high-end-tilpasning er en one-stop service platform, herunder grøn forskningsbyggeri planlægning og design, laboratorieoverordnet planlægning konsultation, laboratorium intern konstruktion engineering, laboratoriemøbler produkt tilpasning, laboratorieinstrument forbrugsvarer, laboratorie drift vedligeholdelse og eksperiment. Laboratory high-end tilpassede tjenester såsom rum flytning, laboratorium online mall høring, laboratorium offline erfaring bibliotek erfaring.