Hjem > Nyheder > Indhold

Hvad er forsyningsmetoderne til laboratoriegasforsyningssystemer?

Jun 11, 2018

Laboratoriet design skal have kendskab til laboratoriegasforsyningssystemet. Dette er mere almindeligt i forbindelse med grundlæggende laboratorieudstyr. I dag taler vi hovedsagelig om forsyningsmetoden i laboratoriegasforsyningssystemet og laboratoriegasforsyningssystemet. Ifølge sine leveringsmetoder kan den opdeles i to hovedkategorier: centraliseret forsyning og distribueret forsyning.

(1) Centraliseret gasforsyningsprincip: Det er at placere alle typer gasflasker, der skal anvendes i forskellige eksperimentelle analyseværktøjer i et uafhængigt cylinderkammer uden for laboratoriet til centraliseret styring.

Centraliserede gasforsyningsmetoder: Alle former for gasser transporteres fra gasflaskerne til rørledningen og transporteres til forskellige laboratorieinstrumenter i hvert laboratorium i overensstemmelse med gasbehovet fra forskellige eksperimentelle instrumenter.

Det komplette system omfatter: luftkilde trykreguleringsdel (busbjælke), gasledningsdel (EP-rustfrit stålrør), sekundærtryksdiverterdel (funktionskolonne) og terminaldel forbundet med instrumentet (ledd, jordklapventil).

6.11.jpg

Komplette systemkrav: Den har god lufthed, høj renhed, holdbarhed og sikkerhed og pålidelighed og kan opfylde kravene til kontinuerlig brug af forskellige typer af gas ved hjælp af eksperimentelle instrumenter. Under brug er hele eller Lokalt gastryk og strømningshastighed justeret i fuld skala for at opfylde kravene til forskellige eksperimentelle forhold.

Centraliseret gasforsyning Fordele: Centraliseret gasforvaltning, væk fra laboratorier og sikkerhed for laboratoriepersonale;

Koncentration af centraliseret gasforsyning: Ulempen ved gasforsyningsmetoden er, at gasforsyningsrøret er langt, hvilket fører til spild af gas, og åbning eller lukning af gaskilden skal gå til gasflasken, hvilket er ubelejligt at anvende.

(2) Decentraliseret gasforsyning: Gasflaskerne eller gasgeneratorerne anbringes i analyseværelserne for hvert instrument tæt på instrumentets gaspunkter.

Decentraliserede gasforsyningsfordele: nem at bruge, spare gas, mindre investeringer;

Ulemper ved decentraliseret lufttilførsel: men på grund af gasflasker nærmer sig eksperimentelt personale er sikkerheden dårlig;

Decentraliserede krav til gasforsyning: Generelt kræver brug af eksplosionssikre gasflasker, og vent på alarmfunktionen og udstødningsfunktionen.

Alarmklassifikation: Alarmer er opdelt i brandbare gasalarmer og ikke-brændbare gasalarmer.

Krav til gascylinderkabinettet: Gascylinderkabinetter skal udstyres med advarselsskilte til gasflasker og sikkerhedsanordninger til gasflasker.

Efter at have talt om gasforsyningens måde, lad os tale om det vigtige punkt, som er de almindeligt anvendte gasser i laboratoriet, er den gas, der anvendes i laboratoriet, den høj renhedsgas, der anvendes i præcisionsinstrumenter, den eksperimentelle gas (chlor gas) anvendt i kemiske reaktionsforsøg og hjælpeforsøg Gasser, trykluft mv., der anvendes ved gaskromatografi, GC / MS, atomabsorption, ICP og andre præcisionsinstrumenter omfatter gasser (nitrogen, carbondioxid), inerte gasser (helium, argon ) og brandfarlige gasser. (hydrogen, acetylen), forbrændingsgas (oxygen) mv.

Forskellige gasser, forskellige typer gasflasker, der anvendes, er også forskellige, så alle skal være opmærksomme på dette problem, når de installerer laboratoriegasforsyningssystemet.