Hjem > Nyheder > Indhold

Hvad er principperne for laboratorieprocesdesign?

Oct 10, 2018

Laboratorieprocesdesignet bør afspejle karakteristika ved standardisering, intelligens, humanisering og fleksibilitet under hensyntagen til omfanget af service, kundens behov, regionaløkonomi, industriel udvikling mv. Og overveje fremadrettet udvikling af fremtiden. Procesdesign bestemmer laboratoriernes avancerede karakter og er en vigtig del af moderne laboratoriekonstruktion. Civilingeniørdesign er designet i henhold til procesplanlægning og proceskrav. Derfor bør procesdesignet gå forud for civilingeniørdesign. Hvorvidt laboratorieprocesudformningen er videnskabelig og rimelig, har en betydelig indflydelse på laboratoriets arbejde effektivitet, inspektionskvalitet, miljøkvalitet og krydskontaminering. På baggrund af konstruktionsbegreberne for avancerede laboratorier i ind-og udland, i overensstemmelse med byggevirksomheden fra National Quality Inspection Center, er principperne for moderne laboratorieprocesdesign opsummeret som følger:

1. Videnskabelige og rimelige principper

Laboratoriet skal holde designet i overensstemmelse med princippet om "videnskabelig planlægning og rationel layout" for at opnå avanceret teknologi, sikkerhed, pålidelighed, økonomisk rationalitet og kvalitetssikring. Placeringen af laboratoriet skal være rimeligt, layoutet skal være videnskabeligt, og alle slags huse skal arrangeres centralt, så den funktionelle deling er klar, layoutet er rimeligt, forbindelsen er praktisk, og der er ingen interferens. Laboratoriet skal også fuldt ud overveje det rationelle design og konfiguration af det eksperimentelle arbejdsområde, ventilationssystem, gasforsyningssystem, brandbeskyttelsessystem, vandforsyning, stærk og svag elektricitet, udstyr og udstyr jordforbindelse, arbejdsbeskyttelse og tilhørende klimaanlæg HVAC infrastruktur.

lab furniture10.10.jpg

2. Effektivitets- og effektivitetsprincippet

Funktionsområdet og udstyrslayoutet er designet til at opfylde inspektionsarbejdsprocessen, optimere laboratoriets arbejdsstrøm, forkorte afrundingsafstanden for personale og forbedre driftseffektiviteten. Energibesparende udstyr bruges til at optimere pipelinelayout for at spare byggekostnader og reducere driftsomkostninger. Ud over at optimere layoutet af layoutet kan avanceret laboratoriehåndteringssoftware bruges til at optimere den eksperimentelle proces og forbedre arbejdseffektiviteten.

3. Sikker lavt kulstofprincip

Det grønne laboratorium er det generelle laboratorium for det 21. århundrede. Sikkerhed, sundhed, miljøbeskyttelse og energibesparelse er elementerne i det grønne laboratorium. Laboratorieudformningen skal være enkel, gennemsigtig og generøs, følg princippet om "mindre modifikation og mindre modifikation" og overveje anvendelsen af energieffektive nye teknologier som energibesparelse, energibesparelse af solenergi, udvendig vægisolering, belysningsenergi bevaring mv. Sikkerhedsbeskyttelsessystem og spildevandsbehandlingssystem reducerer giftige og skadelige stoffer, forbedrer indendørs og udendørs miljø og beskytter personalets sundhed.

4. Princippet om menneskelig intelligens

Humaniseret design er at bruge laboratoriets arkitektoniske rum til at give et sted for personale til at kommunikere, herunder konferencelokaler, atriumrum, trappeplads, te lounge, offentlig service plads osv .; forfølge plads visuel skønhed, pæne udseende og farve, sikkerhed Komfortabelt indendørs miljø for at imødekomme medarbejdernes kommunikation og komfortbehov. Intelligentisering er at forbinde laboratorieens forskellige instrumenter og udstyr til at realisere laboratorienetværket, så medarbejderne kan forstå laboratorieinformationerne gennem informationsstyringssystemet; intelligensen skal baseres på den faktiske situation for laboratorieens omfang og funktionelle krav. Opfyld kravene til avanceret, pålidelig, standard, integreret, praktisk, økonomisk og enkel.

5. Fremadrettet fleksibilitet

For laboratorier med store ændringer i efterspørgslen på markedet kan et modulopbygning med justerbar struktur overvejes i design, og der er nok plads til udstyr og udstyr, og forsyningssystemet (herunder kredsløb, vandvej, gasvej, kommunikation osv.) Kan møde fremtidig udvikling. Det er nødvendigt at kunne tilslutte eller afbryde forbindelsen nemt på vægge og lofter. Om nødvendigt kan laboratoriebænken flyttes, servicekolonnen kan justeres til bevægelse, og den bevægelige skillevæg kan konstrueres til fleksibel skillevægge.