Hjem > Nyheder > Indhold

Hvad er de generelle krav til sterilt værelse design?

Sep 03, 2018

Det sterile rum er normalt et lille rum, der er specielt oprettet i det biologiske laboratorium. Området bør ikke være for stort, ca. 4m2 ~ 5m2, og højden er ca. 2,5m. Der skal være et bufferrum, et rensende luftbruserum og et påklædningsværelse i det sterile udendørs rum. Både det sterile rum og bufferrummet skal forsegles. Indendørs udstyr skal have et luftfilter. Ultraviolette lamper installeres i det sterile rum og bufferrummet, og ultraviolet lys i det sterile rum er lm fra arbejdsfladen. Gulvet og væggene i det sterile rum skal være fladt, ikke let at skjule snavs og let at rengøre. Arbejdsbordets bordplade skal være på niveau. Arbejdstagere, der kommer ind i det sterile rum, skal bære sterile tøj, hætter og sko i skabsrummet, passere gennem renluftbruser, gå til bufferrummet og derefter indtaste det sterile værelse til inspektion.

9.03.jpg

Stort ultraleng arbejdsbord anvendes generelt i laboratorier i amtsbyer. Den ultra-rene arbejdsbord har en enkel struktur og er let at bevæge sig. Der er lilla lamper og rensende fans i arbejdsbordet. Ydersiden er en push-pull lille dør eller en glasdør med to huller. Når operationen udføres, kan armene indsættes.

(1) Rengøringen af det aseptiske operationsrum skal nå 10.000 grader, indendørstemperaturen skal opbevares ved 20 ° C-24 ° C, fugtigheden skal holdes på 45% ~ 60%, og renheden af den rene bænk skal nå 100 karakterer. Antallet af kolonier bør kontrolleres hver måned i det sterile rum. I den tilstand, hvor det sterile rum eller den rene bænk åbnes, tages der en række sterile petriskåle med en indre diameter på 90 mm, og pladetæller agar smeltes og afkøles til ca. 45 ° C injiceres separat aseptisk. 15 ml af mediet blev anbragt og størknet og derefter anbragt i en inkubator på 36 ° C ± 1 ° C i 48 timer. Efter steriliseringen blev bekræftet blev der taget 3 til 5 plader placeret i venstre, midterste og højre position af arbejdsstilling, og låget blev udsat. Efter et minut blev det anbragt i en inkubator på 36 ° C ± 1 ° C i 48 timer og taget ud til inspektion. Det gennemsnitlige antal pladebakterier i 100-niveauet rent område må ikke overstige 1 koloni, og det gennemsnitlige renrum i klasse 10000 må ikke overstige 3 kolonier. Hvis grænsen overskrides, skal det sterile rum desinficeres grundigt, indtil gentagne inspektioner er tilfredsstillende.

(2) Det sterile rum skal holdes rent og ryddeligt. Kun nødvendige inspektionsværktøjer som f.eks. Alkohollamper, alkohol bomuld, lightere, pincett, inokulationsringe, saks og glaspenne bør opbevares indendørs. Det er strengt forbudt at opbygge affald for at forhindre forurening.

(3) Det sterile rum skal forsynes med en arbejdskoncentration af desinfektionsmiddel, såsom 5% kresolopløsning, 75% alkohol, 0,1% benzalkoniumopløsning og så videre.

(4) Alle instrumenter, medicin, glasvarer mv, der skal bringes ind i det sterile rum, skal tæts tæt eller steriliseret ved passende metoder. For eksempel steriliseres kulturskålen og halmen i en tørkasse ved 160 ° C-170 ° C i 1 time til 2 timer, og den fysiologiske saltvand steriliseres ved 121 ° C i 20 minutter med autoklav.

(5) Det sterile rum skal åbnes med UV-lampe i det sterile rum og bufferrummet i mere end 30 minutter før brug. Samtidig tændes renseviften til ventilation. Det er kun en halv time efter, at UV-lampen er slukket for at komme ind i det sterile rum til arbejde. Efter at prøven er inspiceret, skal de resterende prøver og forskellige lægemidler og glasvarer rengøres i tide, og alle UV-lamper skal tændes og steriliseres i 30 minutter.

(6) Den prøve, der skal inspiceres, skal holdes intakt før inspektion og bør ikke åbnes for at forhindre forurening. Før prøvningen blev den ydre overflade steriliseret med 75% alkohol bomuldskugler og steriliseret med tændt alkohol bomuld om nødvendigt.

(7) Der skal udføres en tom kontrol under hver operation for at kontrollere pålideligheden af den aseptiske operation.

(8) Ved sugning af bakterievæsken skal den suges af øre sugekuglen. Undgå at berøre halmen direkte med munden. Hvis halmen rører ved hånden og andre usteriliserede genstande, skal den udskiftes igen for at forhindre forurening.

(9) Før og efter hver brug skal inokuleringsnålen steriliseres ved flammeforbrænding, og kulturen kan kun inokuleres først efter afkøling.

(10) Pipetter, reagensglas mv med bakterievæske skal nedsænkes i en desinfektionsspand indeholdende 5% af opløsningen af sulfatopløsningen og udtages og skylles om 24 timer. kulturskålen skal gensteriliseres i autoklaven. Håndter næringsstoffet, husk ikke at haste direkte ind i kloakken for at forhindre blokering. Hvis væsken af bakterier sprøjtes på bordet eller på jorden, skal den straks væltes i det forurenede område i mindst 30 minutter med 5% stencarbonatopløsning eller 3% lysin og derefter behandles. Hvis arbejdsbelægningen er forurenet af væskens bakterie, skal den straks fjernes, vask efter autoklavering.

BOKA Labs high-end-tilpasning er en one-stop service platform, herunder grøn forskningsbyggeri planlægning og design, laboratorieoverordnet planlægning konsultation, laboratorium intern konstruktion engineering, laboratoriemøbler produkt tilpasning, laboratorieinstrument forbrugsvarer, laboratorie drift vedligeholdelse og eksperiment. High-end tilpassede tjenester såsom rumflytning, laboratorie online mall konsultation, laboratorium offline erfaring bibliotek erfaring, etc.