Hjem > Nyheder > Indhold

Der er flere typer laboratorieoprensningsprojekter

Sep 07, 2018

Hvordan differentieres klassificeringen af laboratorierensningsteknik? BOKA Xiaobian fortæller dig!

For det første er rensningsprojektet turbulent strømning (turbulent strømning)

Luften kommer ind i det rene rum fra klimaanlægget gennem luftkanalen og luftfilteret (HEPA) i det rene rum og vender tilbage til luften fra skillevægspanelet eller det hævede gulv på begge sider af det rene rum. Luftstrømmen bevæger sig i en ikke-lineær bevægelse og er i en uregelmæssig turbulent eller hvirvelstrømstilstand. Denne type er egnet til renrumskvaliteter på 1000-100.000.

Fordele: Enkel konstruktion, lave systemkonstruktion omkostninger, nem udvidelse af rent værelse, i nogle specielle formål, kan bruges sammen med støvfri arbejdsbord for at forbedre renrumsniveauet.

Ulemper: Støvpartiklerne forårsaget af turbulent strømning er vanskelige at udlade i det indendørs rum, hvilket er let at forurense procesprodukterne. Hertil kommer, at hvis systemet standses og aktiveres, vil det tage lang tid at nå efterspørgslenes renlighed.

9.07.jpg

For det andet rensning laminær strømning (Laminar)

Den laminære luftstrøm bevæger sig til en ensartet retlinie, og luften kommer ind i rummet fra et filter med en dækning på 100% og returneres af det hævede gulv eller skillepladerne på begge sider. Denne type er velegnet til brug i miljøer, hvor renrumsniveauet skal være højt. Generelt er klasseværelset klasse 1 ~ 100. Dens type kan opdeles i to typer:

(1) Horisontal laminær strømningstype: Den vandrette luft blæses ud fra filteret i en retning, og returluftsystemet på den modsatte væg vender tilbage til vinden, og støvet udledes udadtil med vindretningen og Forurening på nedstrøms side er generelt alvorlig.

Fordele: Strukturen er enkel og kan stabiliseres på kort tid efter operationen.

Ulemper: Bygningskostnaden er højere end den turbulente strøm, og det indendørs rum er ikke let at udvide.

(2) Lodret laminær strøm: Rummets loft er helt dækket af ULPA filter, og luften blæser fra top til bund, hvilket kan opnå højere renhed. Støvet, der genereres af personalet under processen eller arbejderen, kan hurtigt udledes uden at påvirke andre arbejdsområder.

Fordele: Enkel styring, stabil drift på kort tid og vanskeligt at blive påvirket af driftsstatus eller operatør.

Ulemper: høje anlægsomkostninger, problemer med fleksibel pladsudnyttelse, loftbøjler besidder et betydeligt rum, vedligeholdelse og udskiftning af filtre er mere generende.

Tredje rensningsteknisk komposit (blandet type)

Komposit typen kombinerer turbulent strømning og laminær strømning for at tilvejebringe en delvist super ren luft.

(1) Rengør Tunnel: 100% dækning af procesområdet eller arbejdsområdet med HEPA- eller ULPA-filtre for at øge renhedsniveauet til over 10, hvilket sparer installations- og driftsomkostninger. Denne type arbejde skal isolere operatørens arbejdsområde fra produkt- og maskinvedligeholdelse for at undgå arbejde og kvalitet, når maskinen repareres. De fleste ULSI-processer bruger denne type.

Den rene tunnel har to andre fordele: A. Elastisk udvidelse er let; B. Det kan nemt udføres i vedligeholdelsesområdet ved reparation af udstyr.

(2) Rørrør: Indkapsling og rensning af den automatiske produktionslinje, gennem hvilken produktstrømmen passerer, og hævningsniveauet overstiger 100. Fordi produktet og operatøren og støvmiljøet er isoleret fra hinanden, er der en lille mængde luft kan bruges til at opnå god renlighed, som kan spare energi, og ingen manuel automatiseret produktionslinje er bedst egnet til brug. Det gælder for lægemiddelindustrien, fødevareindustrien og halvlederindustrien.

(3) Kombineret rengøringsrum: Rens renhedsniveauet for rengøringsarealets produktbehandlingsområde med et renrumsniveau på 10.000 ~ 100.000 til 10 ~ 1000 niveau til produktion; rent arbejdsbord, rene arbejdsskure og rene luftskabe er eksempler på denne type.

Rengør ingeniørarbejdsskur: En lille plads til anti-statisk gennemsigtig plastik klud i det turbulente rene rumsrum, ved hjælp af en separat HEPA- eller ULPA- og klimaanlæggergruppe for at blive et højere niveau rent rum, er karakteren 10 ~ 1000 grade , højden er ca. 2,5 meter, dækningsområdet er ca. 10m2 eller mindre, og de fire søjler er udstyret med bevægelige hjul, som kan bruges til elasticitet.

BOKA Labs high-end-tilpasning er en one-stop service platform, herunder grøn forskningsbyggeri planlægning og design, laboratorieoverordnet planlægning konsultation, laboratorium intern konstruktion engineering, laboratoriemøbler produkt tilpasning, laboratorieinstrument forbrugsvarer, laboratorie drift vedligeholdelse og eksperiment. Laboratory high-end tilpassede tjenester såsom rum flytning, laboratorium online mall høring, laboratorium offline erfaring bibliotek erfaring.