Hjem > Nyheder > Indhold

Ti videnskabelige gennembrud i 2018!

Dec 26, 2018

2018 er ved at passere, og på December 21, videnskab annonceret top ti videnskabelige gennembrud i 2018. Tag et kig og lyse op disse nye milepæle i videnskabens historie:

Udspionerer mysterier af celle reproduktion

Gennem systematiske undersøgelser af tre teknikker, har forskere opdaget komplet proces og specifikke detaljer om overførsel fra en enkelt celle til flere celler til hele organisationen og liv. De isolerede tusindvis af intakt celler fra deres levende organer, testet gen expression materiale og rekonstrueret forhold mellem celler i tid og rum af computer eller celle mærkning. Denne serie af teknologier vil ændre celle forskning i det næste årti.

12.26-1

At opdage ydre rum Messenger - Neutrino

"Ice Cube" Antarktis observatorium, en detektor, begravet under Antarktis gletscher, opdaget med held sjældne ikoniske blå "Cherenkov stråling Light" udsendes af neutrinoer interagere med is og fandt sin kilde. En "ray ændring" i venstre side af Orion, 4 millioner lysår væk, er en særlig type af galakser indeholder supermassive sorte huller. Dette resultat vil hjælpe os med at udforske de mest fjerntliggende og kraftfulde energikilder i universet på nye måder.

Nyt værktøj til molekylære struktur analyse

Røntgenkrystallografi er en konventionelle midler til bestemmelse af den molekylære struktur, men kræver en stor mængde af høj kvalitet krystaller og ofte ikke kan dyrkes. Breaking gennem begrænsningerne af røntgenkrystallografi, har forskerne indså den strukturelle analyse af små organiske molekyler i mindre krystaller af elektroniske krystallografi. I forhold til x-stråler, interagere elektroner mere kraftigt med molekylerne i Krystallen, så forskerne kan bruge meget små mængder af materiale, og den hele løsningsprocessen tager kun et par minutter!

Planeter ramte jorden og opdage nye

Forskere opdagede at 13.000 år siden, asteroide vraget ramte den nordvestlige del af Grønland, oprettelse af en vulkan omkring 31km bred, skjult under gletsjeren.

12.26-2

Sexchikane i videnskabelige kredse har længe været ukendt og ignoreret. Siden 2018, et stort antal sexchikane hændelser i Fællesskabets videnskabelige forskning har været udsat, og parterne har dristigt trådte ud og selv amerikanske akademikere er blevet udvist.

Den første hybrid i menneskehedens historie?

Forskere der DNA-sekventeret en kvindelig skelet 90.000 år siden fandt at kvinden havde en Neanderthal mor og en far, Denisovan. Så langt, er dette den tidligste hybrid fundet i menneskets historie.

DNA revner

Gennem offentlige DNA-data hjalp forskerne det amerikanske politi til at slå på en række mord i Californien i 1970erne og 1980erne. Disse "golden killers" blev endelig anholdt og bragt til retfærdighed!

12.26-3

Gen tavse lægemiddel godkendt

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har for første gang godkendt et lægemiddel patisiran for genhæmning at kan hjælpe behandle sjældne genetiske sygdomme, der forårsager nerve skader. Denne drug godkendelse er en væsentlig ændring i feltet af RNAi og har en dybtgående indvirkning på menneskelige medicin.

Titter ind i den gamle verden fra den molekylære skala

Forskere har opdaget kolesterol molekyler fra Dickenson vandmænd fossiler 558 millioner år siden. De kolesterol molekyler, der kun dyr har kan dække op til 93% i fossiler. Denne opdagelse krakket mysteriet om hvorvidt Dickenson vandmænd var et dyr.

12.26-4

Intern styring af celler

Det er velkendt at faseadskillelse er en vigtig måde at styre celler internt. Så hvad gør proteiner og RNA samle og fungere? I 2018 opdaget forskere, at proteiner, der køre gener fra DNA til RNA er samlet og samlet i de samme dråber. På samme tid, er bestemt tredimensionel figur RNA molekyler også anerkendt af komplementær base parring og samles i den samme dråbe.