Hjem > Nyheder > Indhold

Sådan designes konstant temperatur- og fugtighedslaboratorium?

Jul 28, 2020

Konstant laboratorie for temperatur og fugtighed er infrastrukturen til produktkvalitetskontrol og produktkvalitetskontrol af produktionsvirksomheder. Konstant temperatur- og fugtighedslaboratorium bruges i vid udstrækning i bomuldsspinding, uldspinding, kemisk fiber, papir, emballering, tobaksproduktionsvirksomheder og kvalitetskontrol, fiberinspektion og andre afdelinger i overensstemmelse med de relevante ISO- og GB-standarder, tekstiler, tekstilmaterialer, papir, papirprodukter og kartoner osv. Inspektionen af ​​varens fysiske genstande skal udføres under normale atmosfæriske forhold.
Standardatmosfæren til inspektion af tekstiler og tekstilmaterialer er i overensstemmelse med ISO139- og GB6529-standarderne med en temperatur på 20 ± 2 ℃ og en relativ fugtighed på 65% ± 2%; standardatmosfæren til inspektion af papir, papirprodukter og kartoner er i overensstemmelse med ISO187 og GB10739 standarder, med en temperatur på 23 ± 1 ℃, relativ luftfugtighed 50% ± 2%. Ud over laboratoriet med konstant temperatur og fugtighed med konventionel temperatur og fugtighed er der andre særlige krav, såsom lav temperatur 5-18 ℃, høj temperatur 30-80 ℃, relativ fugtighed mindre end 40% RF, lav luftfugtighed og relativ fugtighed højere end 80% RF. Konstant temperatur og fugtighedslaboratorium.
Planens designpunkter


Den overordnede planlægning af laboratoriet involverer en meget bred vifte, og følgende krav skal tages i betragtning: konstruktion, vand og elektricitet, klimaanlæg, laboratoriebrugere og andet fagligt og teknisk personale skal deltage i planlægningen.
1. Designformål:


skaber en arbejdsplads for laboratorieudstyr, der ikke kun kan sikre dets stabile og pålidelige drift, men også opfylder brugernes krav og personalets fysiske og mentale sundhed.
2. Overordnet design:


Overvej grundigt forholdet mellem de forskellige hovedfag, udfør streng koordinering, gør et godt stykke arbejde, lækker ikke, rør ikke.
3. Specifikt design:


Vedtage avanceret teknologi i ind-og udland, vælg avanceret, omkostningseffektivt og rimeligt miljøbeskyttelsesudstyr og -materialer og inkorporer humaniserede designkoncepter.


Hovedpunkterne i det overordnede design og planlægning af konstant temperatur- og fugtighedslaboratorium:


(1) Kontrolområde for temperatur og fugtighed;


(2) Kontrolnøjagtighed af temperatur og fugtighed;


(3) Krav til renlighed;


(4) Oplysningskrav;


(5) Området for varme og fugtighed af udstyret;


(6) Aircondition-metoden for returluft;


(7) Lufttrykbalanceforanstaltninger;


(8) Nødvendigheden af ​​at indføre frisk luft;


(9) Nødvendigheden af ​​systemudstødning;


(10) Foranstaltninger til termisk isolering;


(11) Konfiguration af faciliteter og strøm;


(12) Statisk elektricitet, vibrationer og støj;


(13) Udstyrsrum og airconditioneret værelse;


(14) Arrangering af adgangskanaler og påklædningsbufferområder;


(15) Tilstrækkelig vedligeholdelsesplads;


(16) Indendørs nethøjde og gulvbelastning;


(17) Offentlige farer, forurening og forebyggelse af katastrofer;


(18) Måling af installations- og driftsomkostninger;


(19) æstetiske krav;


(20) Installationsomkostninger og kontrol af konstruktionsperioden;


(21) Driftsomkostninger;


(22) Bæredygtighed og fleksibilitet og andre faktorer.


I lyset af et sådant laboratorium med høje præcisionskrav er det nødvendigt at finde den rigtige virksomhed med erfaring og have gjort lignende sager. Hvis du har brug for at etablere et konstant temperatur- og fugtighedslaboratorium, kan du kontakte BOKA Laboratory Construction Group.