Hjem > Nyheder > Indhold

Teknisk analyse af luftvolumenkontrol af dampdæksel

Aug 01, 2017

Teknisk analyse af luftvolumenregulering af Fume Hood
1. Introduktion
Med udviklingen af ​​videnskab og teknologi og industrialiseringsproces er videnskabelige eksperimenter uundværlige, på alle områder af laboratoriebyggeri har været i fuld gang. Videnskabelige forskningsinstitutioner, industri- og minedriftvirksomheder, store fagfolk er generelt sat til forsøgsforskning med laboratoriet.
Laboratoriet i løbet af testen ledsaget af et stort antal skadelige stoffer som gasser, dampe, støv og suspenderede partikler og anden produktion forårsagede testpersonalets sundhed alvorlige skader.
Fume Hood er det vigtigste sikkerhedsudstyr i laboratoriet. De fleste eksperimenter er lavet i en fume hood. Fume Hood er en speciel form af en lukket hætte. Processen med fremstilling af skadelige stoffer udføres udelukkende i emhætten. Ventilationskabinet er generelt udstyret med åbent og tæt operationshul og observationshul gennem ventilationsskabens ventilation, således at kabinettet danner et negativt tryk for at forhindre ventilationsskabets mekaniske udstyrsforstyrrelser, kemiske reaktioner eller varmekildevarmepress og indendørs vandret Luftforstyrrelser og andre årsager til skadelige stoffer at undslippe.
2, problemet rejst
Afhængig af tætheden af ​​skadelige gasser og luftens tæthed findes der mange former for dampdæksler, og forskellige typer af dampdyser anvendes på forskellige steder. Den vigtigste form af støvhætten omfatter: den øvre udstødning af røghætten, den nedre udstødning af røghætten, op og ned ventilationsskabens udstødningsventilator. Samtidig er der en energieffektiv luftforsyning.
Vindhastigheden af ​​dampdækslet er det vigtigste tekniske mål for udstødningsskabets ydeevne. Det refererer til den gennemsnitlige indløbsvindhastighed ved åbningen af ​​udstødningsskabet. Kriteriet om vindhastigheden af ​​dampdækslet er, at det er nødvendigt at gøre den skadelige gas ikke Skabet undslipper, men også for at undgå turbulens i dampdækslet.
Overdreven overstrømsvindhastighed kan føre til luftstrømning i rummet over bordet i luftrummet, hvor forurenende stoffer kan ophobes i et hjørne af kabinettet og kan blæse fra flammen, ødelægge den igangværende test. Vindhastigheden er bundet til at forårsage flugt af forurenende stoffer, skade testpersonens sikkerhed.
For giftige eller farlige farlige stoffer tager overfladevindhastigheden generelt på 0,4 ~ 0,5 m / s. Udstødningsvolumen for ventilationsskabe beregnet efter formel (1) [1]:
For det generelle laboratorium Fume Hood skal der tages hensyn til forstyrrelsen mellem luftstrømmen og driftstudsdampen på sugetiden på det ujævne åbne område, hvor et stort åbningsområde skal fungere.
Det kan ses fra ovenstående formel, for det traditionelle, nej justeringssystem til dampdækslet, når driftsdøren er helt åben, kan den opfylde 0,4 ~ 0,5m / s over vindhastigheden for overflade, når betjeningsdøren åbnes halvt eller fuldt ud, driftsfladen Vindhastigheden vil være større end designværdien, hvilket vil påvirke den eksperimentelle drift og udstødningseffekten.
Ifølge den egentlige test af en dampdæksel [2], når døren er helt åben, dækker vindhastigheden på 0,47 m / s, når døren åbnes halvdelen, dæksvindens hastighed på 0,86 m / s. Når døren er tæt lukket, vil dæksvindens hastighed være større, hvilket vil påvirke udstødnings- og forsøgsresultaterne i høj grad.
Derfor, hvordan man effektivt styrer vindhastigheden er beskyttelsen af ​​den effektive ventilation af dampdækslet.