Hjem > Nyheder > Indhold

Flere spørgsmål skal overvejes i laboratoriet Design

Apr 08, 2018

1. laboratoriet område og instrument placering

 

Før opførelsen af laboratoriet, position af instrumentet bør bestemmes efter processen med laboratoriets arbejde og strømforsyning af apparatet og vandforsyning og kloakering interface stilling bør planlægges. Området kræves af hvert område bestemmes baseret på antallet af instrumenter og deres positioner, og rummet er effektivt anvendes til adskillelse af laboratorier. Apparatet bør placeres på bekvemmeligheden i arbejde mens du overvejer også at jorden forsynet med problemet. Instrumentets fabrikant skal give instrument vægt data og konsultere konstruktion ingeniør. Indkøb budgivning for udstyr i dette værelse er afsluttet inden for design og opførelse af laboratoriet. Layout af hvert instrument er præcise og nøjagtige. Netledning, netværkskabel, og vandforsyning og afløb rør udsættes på jorden er ekstremt korte, hvilket sparer plads for sikkerhed og skønhed.

 

2. laboratoriet power design

 

Det anbefales, at laboratorier er udstyret med high-power Afbrydelsesfri strømforsyninger til at beskytte alle laboratorieudstyr. Hver enhed er individuelt power-beskyttet, vanskelige at vedligeholde og pladskrævende. Ifølge situationen af laboratorieudstyr, bestemme uninterruptible power supply magt og aktuelle parametre, det skal bemærkes, at valget af nødstrømsforsyning bør reservere tilstrækkelig plads til udvikling af laboratoriet . Det anbefales, at belastning magten bør være mere end to gange den samlede effekt af det eksisterende instrument. Det elektriske stik kan designes på væggen eller på jorden som krævet. Stikkontakten på jorden skal have en vis grad af vandtæt. Stikkontakten holdning bør være tæt på drevet apparatet, og jorden spor bør reduceres for at gøre lab mere ryddeligt. På grund af nødstrømsforsyning varmeafgivelse og støj, laboratoriet planer om at oprette en uafhængig magt levering rum bagerst og installere en dedikeret air condition på værelset.

3. skal laboratoriet at rense og rense lønklasse

 

Før opførelsen af laboratoriet, biosikkerhed vurdering skal foretages efter de generelle retningslinjer for Biosikkerhed i mikrobiologiske og biomedicinske laboratorier, de generelle krav til laboratoriet biosikkerhed i GB19489-2008, og Biosikkerhed Management forordninger for laboratorium af patogene mikroorganismer (lovdekret nr. 424 i statsrådet) til at undersøge, om laboratoriet bør rensning og rensning niveauer. Vurdering af resultaterne af laboratoriet tyder på, at beskyttelsesniveauet af automatiserede laboratorier ikke bør være lavere end kravene i BSL-2 laboratorium. I det faktiske design opfylder laboratoriets indikatorer fuldt ud kravene i BSL-2 laboratorier, herunder klare identifikation, uafhængig omklædningsrum og uafhængige lagersteder. Udstyret med øjenskyller, autoklave og nødsituationer værktøjer.

 

Desuden, nogle af kravene til BSL-3 laboratoriet opførelse var også henvises til i design. Gulvhøjde er ikke mindre end 2,6 m, netto bredden af kanalen i laboratoriet er ikke mindre end 1,5 m, og døren bredde er ikke mindre end 1 m. På samme tid, skal højden og bredden af døren være bekvemt for instrument transport i laboratoriet. Efter afslutningen af laboratoriet, adgangskontrol system, ventilation frekvens og temperatur nogle indikatorer som fugtstyring nåede niveauet for BSL-3 laboratoriet.

 

4. laboratorium vandforsyning og kloakering design

 

Ifølge mængden af rent vand og grade kræves til fuld belastning driften af alle udstyr, egnede vand-og udstyr, fastsættes, og tilstrækkelig plads er forbeholdt behandling rumfang af den valgte udstyr. I dette værelse design anbringes de mest støjende luftpumpe (leverer gas pres for linjen automation forsamling) og rent vand behandling instrument i maskinrummet, uafhængige vand på bagsiden af det centrale laboratorium. Ren vand meter lækagesikre rørene er direkte forbundet til afløbssystemet laboratorium og er beliggende i udstyr værelse. Med vakuumpumpen ligger inden for at lette håndteringen af en vis grad af lækage. Derudover to jorden fordybninger er også indstillet på aksen af laboratoriet instrument, og afvanding og dræning rør er alle lagt underground.

5. laboratorium belysning og støj kontrol design

 

Ifølge biosikkerhed laboratorium bygning tekniske specifikationer, BSL-2 laboratorium belysningsstyrken bør ikke være mindre end 300 lux og støjen bør ikke overstige 68 dB. Før indretning af laboratoriet, blev kravene til belysning af laboratoriet sat frem til partiet konstruktion. Efter afslutningen af laboratoriet renovering, blev belysningsstyrken målt. Belysningsstyrken af maskinrummet var ca 285-319 lux, og belysningsstyrken af arbejde kerneområde var ca 375-384 lux, stort set svarende til BSL-2 laboratorium. Byggestandarder. Efter at træffe foranstaltninger såsom uafhængige vandkraft, miljøstøj i laboratoriet er blevet reduceret betydeligt, især i området relativt uafhængige core arbejde og decibel antallet er dybest set den samme som den generelle høring værelse.

 

6. laboratorie krav til temperatur og fugtighed

 

Se vejledning til brug for at beregne temperatur og luftfugtighed behov af forskellige udstyr i automatiserede laboratorier. Hvis ikke særligt udstyr er påkrævet, skal kliniske test laboratorieinstrumenter temperaturen være generelt 18-30° C, luftfugtighed 20-80%, og rensning laboratorium air conditioning system kan fuldt ud opfylder kravene. Laboratoriet temperatur kan styres på ca. 24° C og luftfugtighed 30-45%.

7. kommunikation interface spørgsmål

 

Laboratoriet bør reservere tilstrækkelig telefon grænseflader, LAN-grænseflader og internettet grænseflader hvis nødvendigt. Automatiserede samlebånd netværksforbindelse er kompliceret. Før installation, bør det drøftes grundigt med producentens ingeniører til at fastslå den nøjagtige placering af netværksgrænsefladen. Når installationen er fuldført, kam forbinde netværkskablet at holde lab, rene og smukke.

 

8. afslutning af forberedende arbejde i laboratoriet

 

Oprettelse af en automatiseret laboratorium er en systematisk projekt. Ud over opførelsen hardware skal relaterede præparater udfyldes før samlebånd laboratorium anvendelsen og forbedringen af LIS, sammenhængen mellem LIS og hospital informationssystem (HIS) og stregkoder. Udskrivning og indsætte standardisering, to-vejs transmission af udstyr, uddannelse af relaterede personale, osv.