Hjem > Nyheder > Indhold

Fysiske laboratorieudstyrsstandarder

Jun 13, 2018

Skolefysik laboratorieudstyr standarder

(I) Krav til laboratorieopsætning

1 Fysik Laboratorium

2 Fysik Exploration Laboratory

3 Fysisk Instrument Forberedelse Værelse

(B) Antallet af laboratorier (herunder undersøgelsesrummet)

Den nye laboratoriebygning og hele den flyttede skole bør fuldt ud overveje antallet af klasser i laboratorieplanlægningen. I overensstemmelse med udviklingsbehovene og kravene i pensumreformen til det sonderende forsøg skal antallet af laboratorier øges hensigtsmæssigt, og der bør være plads til det.

(III) Generelle krav til laboratorier


1, brug af laboratorieområdet: 90 ~ 110m2 / værelse, studerende er ikke mindre end 1.8m2. Det anbefales at bruge mere end 120 m2 laboratorieudforskningsareal. (Bemærk: Området i den gammeldags bygning bør ikke være mindre end 86m2)

2. Sted: Laboratoriet (bygningen) skal orienteres mod bygningen, indendørs skal undgå direkte sollys, og hovedbelysningsfladen skal være placeret på venstre side af elevens sæde. Laboratoriet (bygningen) skal bygges på jorden (eller på jorden).

3, belysning: brug af naturligt lys og hjælpelys. Den gennemsnitlige belysningsgrad af lærerens demonstrationstabel og elevens eksperimentbord bør ikke være lavere end 300 Lx. Skrive tavlen skal have delvis belysning. Den gennemsnitlige værdi af den vertikale belysningsstyrke skal ikke være mindre end 200 lx, og illuminansuniformiteten på tavlen bør ikke være lavere end 0,7. Eksperimentets skrivebord var ikke udsat for direkte sollys, og der var ingen synlig blænding i rummet. Lampens hængende højde må ikke være mindre end 1700 mm fra den eksperimentelle bordplade, og gardiner skal installeres.

4. Ventilationsforhold: naturlig ventilation og udluftningsventilator tvungen ventilation

5, støj kontrol: indendørs miljø støj bør være mindre end 60 decibel.

6, temperaturen: indendørs temperatur er ikke højere end 30 ° C er passende, rumtemperaturen er for høj bør bruge instrumentet køling.

7, vandforsyning: Mindst design en vandkilde. Vandforsyningsindikator: Vandforsyningstrykket er ikke lavere end 2 × 105Pa. Rør med vintertemperaturer under 0 ° C skal have frostvæskeforanstaltninger.

8. Strømforsyning: Der skal være plads til elbelastning for at imødekomme det stigende behov for moderne undervisningsudstyr; lægger stærke og svage ledninger i henhold til specifikationerne, der lægger luftkonditionerings-speciallinjer, installerer lækageoverbelastningsbeskyttere og pålidelig jordforbindelse.

Standard med testtabellen for strømtype: Fasen er udstyret med enfaset AC (220v), trefaset 4-ledet (380V) og lavspændings AC og DC-strøm; blandt dem: lavspændings AC-sæt: 2 ~ 24V kontinuerligt justerbar, nominel strøm 6A; spændingsregulator DC 1,5 ~ 24V kontinuerligt justerbar, nominel strøm 5A, indstillet lækage beskyttelse. Studieeksperimentstabellen er udstyret med enfaset 220V to- og tre-hullers stik.


9. Laboratorieplanlægningskrav: Den vandrette afstand mellem forste række i første række af forsøgstabeller og tavle bør ikke være mindre end 2500 mm, den horisontale synsvinkel for de studerende, der sidder på siden og den fjerne side af den tavlen bør ikke være mindre end 30o den efterfølgende afstand af den sidste række eksperimentelle tabeller. Bagvæggen bør ikke være mindre end 1200 mm, og den vandrette afstand fra tavlen må ikke være større end 11000 mm.

10, sikkerhedsforhold: udstyret med ild, fugt, tyverisikring og andet udstyr.

11, miljøbeskyttelse: den nye konstruktion, genopbygning, laboratorieudvidelse til brug af miljøvenlige materialer skal overholde de relevante standarder i den begrænsede værdi for at undgå formaldehyd, benzen, helium og andre skadelige gasser og radioaktiv forurening.

12. Miljø: Laboratoriemiljøets layout i hvert fag skal have en høj kulturel kvalitet, og fagets egenskaber skal fremhæves for at skabe en god videnskabelig forskning, udforskning og akademisk atmosfære, som har en oplysende effekt.

13. Som et åbent laboratorium skal undersøgelseslaboratoriet udstyres med passende specialapparater og udstyr samt computer og digital eksperimentelt dataindsamlings- og analysesystemer (såsom sensorer, dataindsamlere, applikationsanalyseprogrammer osv.) I henhold til skolens læseplan, og være avanceret. Moderne eksperimentelle instrumenter giver eleverne uafhængige videnskabelige undersøgelsesforsøg.