Hjem > Nyheder > Indhold

Overordnede udformning af laboratoriet

Mar 23, 2018

Laboratoriet planlægning og design er hovedsagelig baseret på GLP-kravene, og stræber efter at opfylde den moderne virksomhed ISO900, ISO400 og GMP quality system certificeringskrav.

 

Sin planlægning filosofi kommer til udtryk i følgende tre punkter:

1. rimelig anvendelse af laboratorie plads

2, at opfylder de menneskelige miljø i arbejdsmiljøet

3, for at opfylde sikkerhedskravene i arbejdsmiljøet

 

2, inkarneret som følger:

Første, de grundlæggende krav til laboratoriet layout

1. i en enkelt-sidet arbejdsplads: gangbro afstanden er 4 fødder, omkring 1200mm; opbevaring højde er 5 fod, ca. 1500mm; drift er 2,5 fod, ca. 750mm.

2. dobbelt dobbeltsidet arbejdsrum: gangbro afstanden er 5 fod, ca. 1500mm; opbevaring højde er 5 fod, ca. 1500mm; drift er 2,5 fod, ca. 750mm.

3. gangbro afstanden mellem den eksperimentelle bænk og sikkerhedsudstyret er 6 fod, ca 1800mm.

4. gangbro afstanden mellem sikkerhedsanordninger er ≥ 6 fod, ca 1800mm.

Andet, laboratorium egne grundlæggende krav:

1. belysning i laboratoriet: generelt, fysiske og kemiske laboratorier skal vende mod sydøst til lette dagslys; instrument værelse skal vende mod nordvest til lette konstant temperatur og fugtighed kontrol.

2. ventilation i laboratoriet: en rimelig forrentning af ventilation og supplerende luftmængde er meget vigtigt for rigtigheden af bioanalytikeres sundhed og eksperimentelle data.

3. vandkraft i laboratoriet: en rationel laboratorium vandkraft layout system er et vigtigt grundlag for laboratoriet planlægning og design.

4. Dimensionskrav til laboratoriet korridorer og døre og vinduer: bredde af gangen skal være ≥ 5 fod, ca. 1500mm, og størrelsen af dørkarmen (bredde * højde): 3 fødder * 7 fødder, omkring 900 mm * 2000 mm.


Tredje, de grundlæggende krav til laboratorieudstyr

1. sikkerhed: Laboratorieudstyr bør overveje at have en tilsvarende sikkerhedsdesign, der effektivt kan forebygge forekomsten af ulykker, erstatningsansvar; f.eks. anvendelse af bordplader, valg af materialer til kabinetter, udvælgelse af hardware tilbehør, og så videre.

2. humanisering: Rimelig kombination af laboratorie udstyr konfiguration og rum er den mest grundlæggende faktor for humanisering.

3. praktisk: Produkter leveres af leverandørerne opfylder behovene i laboratorieforsøg er de mest realistiske elementer.

4. forudsigelighed: Den moderne laboratorium er under konstant udvikling og ændringer. Hvis kunder ikke tænke på det, er gør kundens uafsluttede sager en af de kvaliteter, der skal have en professionel laboratorium udstyr produktionsvirksomhed.