Hjem > Nyheder > Indhold

Laboratorieplanlægning, design, byggeri og renoveringsteknik

Jun 07, 2018

Laboratorie design planlægning, gashylder, testbænke, ventilationssystemer og støttefaciliteter er nye byggeri, udvidelse eller genopbygning projekter. Det er ikke kun at købe rimeligt udstyr, men også at overveje laboratoriets overordnede planlægning og rationelle layout. Grafisk design, infrastruktur og grundlæggende forhold som strømforsyning, vandforsyning, gasforsyning, ventilation, luftrensning, sikkerhedsforanstaltninger og miljøbeskyttelse.

Kort sagt er opførelsen af et laboratorium, uanset om det er et nyt byggeri, ekspansion eller genopbygningsprojekt, ikke blot køb af rimeligt udstyr, men også omfattende overvejelse af laboratoriets overordnede planlægning, rationelle layout og grafisk design og strømforsyning , vandforsyning, luftforsyning, ventilation, luftrensning, sikkerhedsforanstaltninger, miljøbeskyttelse og anden infrastruktur og grundlæggende forhold. Derfor er opførelsen af et laboratorium et komplekst systemprojekt.

Det generelle projekt af laboratorieinfrastrukturbyggeri omfatter:


(1) Laboratoriebænke omfatter centrale laboratoriebænke, laboratoriebænke, kantbænke, instrumentbænke, dagplatforme, medicinskabe, lægekabinetter og glasskaberskabe.

(2) Aircondition ventilationsfaciliteter. I det nye laboratorium har alle bygningsområder aircondition. Ventilationssystemet omfatter en dampplade (gasskab), en udstødningsflange (fast), en bevægelig hætte og en udstødningsventilator.

(3) Vandfaciliteter omfatter laboratoriepotter, dræn og laboratoriekraner.

(4) Sikkerhedsfaciliteter omfatter brand sprinklersystemer, brandslukningsanlæg til inert gas, sikkerhedsskabe, nødbrusere og øjenskiver.

(5) Gasforsyningsanlæg omfatter gasforsyningsanlæg, gasforsyningspaneler, gaspaneler og deres rørsystemer.

Det 21. århundredes laboratorium er et intelligent laboratorium. Det er sikkert, sundt, energibesparende, miljøvenligt, humant, intelligent og fleksibelt. Der udvikles en ny laboratoriemodel, der opfylder behovene i de nuværende eksperimenter og kan tilpasse sig fremtidig udvikling. Laboratoriemodellen fremmes i udviklingen af laboratorier i det 21. århundrede. Det hedder "Laboratoriet i det 21. århundrede". Den har nye funktioner og er meget populær.

Folding en fleksibel variabel funktioner

At give større fleksibilitet har været et vigtigt problem i udformningen eller omdannelsen af en eksperimentel bygning. Fleksibilitet har flere betydninger, herunder let udvidelse, hurtig tilpasning til rekombination og andre ændringer og evne til at tillade flere anvendelser.

Større fleksibilitet betyder, at laboratorieudstyret ikke kun skal have fremragende brugsfunktioner, men skal også have en betydelig omstrukturering eller nybyggeri i fremtiden med høje reorganisering af vægge, forsyningssystemer og arbejdsplatforme, hvilket reducerer arbejdskraft og materialeaffald.

1. Fleksibelt forsyningssystem


Det fleksible originale forsyningssystem er ekstremt vigtigt for de fleste laboratoriedesigner. Laboratoriet skal være i stand til nemt at forbinde eller afbryde vægge og lofter for at muliggøre hurtig og billig montering af udstyr. Forsyningssystemet skal opfylde de oprindelige krav og tilpasse sig den forventede fremtidige udviklingsplan.


2. Fleksibelt indendørs miljø


Laboratoriet udvikler sig mod modularitet. Laboratoriebænken kan udformes til at være aktiv, servicekolonnen kan justeres og flyttes, og laboratorierummet kan udnyttes fuldt ud. Den bevægelige skillevæg kan konstrueres, og skillevæggen kan afskæres fleksibelt og fastgøres på væggen. Eller dockingstationen på gulvet indeholder kredsløbs-, vand-, gas- og kommunikationsindgangsporte med karakteristika for hurtig tilslutning og frakobling, praktisk kombination med testbænkpluggen og afspilningen.

Fold II. Humaniserede egenskaber

1. Social konstruktion egnet til holdforskning


Humaniseret design er at gøre fuld brug af rummet i eksperimentelle bygninger for at give folk mulighed for at møde og flyde. Herunder saloner, konferencelokaler, atriumrum, trappeplads, fælles laboratorieudstyrsrum, offentlig serviceplads mv. For at øge mulighederne for at møde og kommunikere.

Forfølgelsen af rummet visuel æstetik, pæne og rene udseende og farve, sikkert og komfortabelt indendørs miljø afspejler konfigurationen af ærafunktionerne, for at imødekomme behovet for medarbejdernes sundhed og komfort.

Opret fleksible arbejdssystemer og arbejdsstationer, tilskynde forskergrupper til at ændre deres plads til at opfylde behov, designkontorer og skriveområder som steder, hvor folk arbejder i teams, designteambaserede forskningscentre og oprette naboforskergruppemedlemmer. Brug det nødvendige offentlige rum rationelt .