Hjem > Nyheder > Indhold

Nøglepunkter i planlægning og styring af kemiske laboratorier

Aug 27, 2018

Først, form af det kemiske laboratorium

(1) Lille rumform Laboratoriet med standardmodul som grundenhed, der er egnet til forskningslaboratorier, kan give forskere et roligt arbejdsmiljø. Ulempen er, at kontakten og den gensidige forståelse mellem forskerne i hvert rum ikke er så god som den gensidige forståelse. Rumlaboratoriet er praktisk.

(2) Mellem eller stor rumform, som er et stort rum sammensat af flere basale enheder. Denne store plads er ikke egnet til nogle forskningslaboratorier på grund af gensidig indblanding.

(3) Et stort rum med en skillevæg, der bruger en skillevæg til endog at opdele et stort rum i små rum med en dampkåpe eller andre hjælpeeksperimentelle møbler, så er denne formular faktisk mellem de to ovennævnte former. et kompromis mellem former. Denne formular er befordrende for brugen af plads, forbedrer indbyrdes forhold mellem forskere og har fordelene ved praktisk pipelineinstallation og nem administration.

(4) Den fleksible rumform kan generelt overvejes ud fra følgende aspekter: bærende skilleveje, især tværvægge, håber at være så lille som muligt, hvis det er muligt, er rammestrukturen mere fordelagtig; Gulvdesignet Belastningen skal bestemmes efter de specifikke forhold, men det bør ikke tages lavt, og den faste prøvebænk bør indstilles så lavt som muligt. Selv den faste testbænk skal være konstrueret til at være sammensat af standardskala præfabrikerede komponenter for at lette genmontering. Rørledningsvedligeholdelsesbrønde skal være tilstrækkeligt konfigureret til at undgå åbning af huller i gulvet i fremtiden. Fleksibelt rum i to former. Den første er en fleksibel plads med en bevægelig partitionsvæg. Denne slags bevægelig skillevæg har en særlig struktur, som er praktisk til montering og demontering, men rørledningen langs væggen skal være tydelig påført. Samtidig skal rørnetværket have stor fleksibilitet, ellers er den bevægelige skillevægs overlegenhed ikke fremtrædende, fordi ændringen af den ikke-bærende skillevæg er normalt lettere, og omlægningen af rørledningen er vanskeligere. Det andet er et generelt fleksibelt rum. Dette er et stort rum. Fra den flade top kan ledningerne og servicetilførselsslangen lægges ned. Jordbunden kan tilsluttes kloakrøret, så prøvebænken med vandbeholderen og dampdækslet er bevægelige.

8.27.jpg

二, 实验 台 的 布置 方式

在 自然 采光 里, 不宜 平行 于 有 采光 窗 的 外墙, 因 人 面向 窗子 时 有 眩光, 而 背向 时, 台面 产生 阴影.

(1) 设置 岛 式 中央 台 时应 考虑 管线 的 处理, 下面 列出 几种 情况:

① 地板 上 挖 地沟 加盖 板, 存在 渗漏, 积液 问题, 但 便于 维修;

② 地板 直埋 式, 当 出现 问题 时, 需要 凿开 检修 更换, 影响 周围;

③ 穿 楼板 存在 渗漏 问题, 楼下 不宜 设置 高 精密 仪器, 太高 检修 不便;

④ 悬吊 式, 太难 看, 影响 美观.

(2) 建议 设置 半岛 式 中央 台 (即 边 中央 台), 优点 是 易于 埋藏 管线.

(3) 实验 台 之间 需 有 间距.

三, 实验 台 的 尺度 要求

(1) 实验 台 的 长度 分配: 一般 实验室 1.2 米 / 人; 有机 实验室 1.5 米 / 人;

(2) 台面 高度: 中国 850mm; 美国, 西德 900 ~ 920; 日本 800mm;

(3) 台面 宽度: ≥600mm, 尽量 不要 超过 750mm (板材 最大 利用率);

(4) 双面 即 中央 台 台面: 1500mm.

四, 实验 台 的 组合

(1) 实验 台 的 台面 尽量 采用 整 片 台面, 标准 柜体 组合, 减少 台面 的 拼缝, 保证 实验 台 的 整体 美观, 调试 方便 并可 提高 施工 进度;

(2) 伸膝 凹 口 宽度: 600 ~ 1100mm;

(3) 试剂 架: 深度 能 并列 放置 两瓶 中型 试剂 瓶 (500 ml) 为 合适 通常 为 200 ~ 300mm, 分 上下 两层;.

(4) 靠 墙边 台 用 试剂 架 取: 200m;

(5) 中央 台 用 试剂 架 取: 300mm.

五, 实验室 通风 管路 规划 及 测量 要求

绘制线条图:同客户在规划设计通风系统方案时,一定要得到工程相关现场测量数据:实验室房间的平面尺寸,所处的楼层,楼层净空高度,房间横梁与地板的高度,天花板与地板的高度, 通风 产品 在 房间 的 布局 位置 尺寸, 墙体 窗户 的 位置 的 尺寸, 天台 所处 的 楼层, 风机 在 天 台上 安放 的 位置 尺寸, 客户 要求 排风 管道 的 走向, 排风 井 的 截面 尺寸 等.