Hjem > Nyheder > Indhold

Sådan dekoreres vævskulturlaboratoriet

Jul 27, 2020

Princip: Sørg for aseptisk drift, opnå praktisk arbejde og forebyg kontaminering.


Laboratoriesammensætning: kemisk laboratorium, vaskebakterierum, sterilt operationsstue (inokulationsrum), kulturrum, cytologilaboratorium, andre små instrumenter og udstyr.
1) Kemisk laboratorium (forberedelsesrum): færdiggør opbevaring, vejning, opløsning, klargøring og underemballage af forskellige anvendte lægemidler.


Hovedudstyr: medicinskab, støvtæt skab (holder kulturbeholder), køleskab, balance, vanddestiller, syremåler og almindeligt anvendt glasudstyr til klargøring af kulturmedium.


2) Vask- og steriliseringsrum: fuldfør vask, tørring, opbevaring og sterilisering af kulturmedium af forskellige redskaber.


Hovedudstyr: pool, operationsbord, autoklav, tørringssterilisator (såsom ovn) osv.


3) Aseptisk operationsstue (inokulationsrum): Det bruges hovedsageligt til desinfektion af plantematerialer, inokulering, overførsel af kulturer, subkultur af rørplanter fra reagensglas, tilberedning af protoplaster og alle tekniske procedurer, der kræver aseptiske operationer.


Hovedudstyr: UV-lyskilde, ultra-ren arbejdsbænk, sterilisator, alkohollampe, inokulationsudstyr (inokulationspincet, saks, skalpell, inokulationsnål) osv.


Inokulationsrummet skal være lille snarere end stort, generelt 7-8 kvadratmeter. Gulvet, loftet og væggene skal være så tæt og glat som muligt, let at rengøre og desinficere. Den er udstyret med en skydedør for at reducere luftforstyrrelser, når døren åbnes og lukkes. Inokulationsrummet skal være tørt, roligt, rent og lyst. 1 ~ 2 UV-steriliseringslamper heises i den passende position til bestrålingssterilisering. Det er bedst at installere et lille klimaanlæg for at gøre stuetemperaturen regulerbar, så dørene og vinduerne kan lukkes tæt for at reducere konvektion med den udvendige luft. Inokulationsrummet skal være udstyret med en buffer med et areal på 1m2. Skift tøj og sko her, inden du går ind i det aseptiske operationsstue for at reducere de bakterier, der bringes ind i inokulationsrummet, når du går ind og ud. Det er bedre at installere en ultraviolet steriliseringslampe i pufferummet til bestrålingssterilisering.


4) Dyrkningsrum: Dyrkningsrummet er et sted, hvor de inokulerede materialer dyrkes og dyrkes. Størrelsen på dyrkningsrummet kan bestemmes i henhold til størrelsen, antallet og andet hjælpeudstyr for de krævede dyrkningsstativer. Dens design er baseret på princippet om at udnytte rummet fuldt ud og spare energi. Højden skal være lidt højere end kulturstativet, og de omgivende vægge kræves for at have varmeisolering og brandbeskyttelsesegenskaber.


Kulturmaterialet anbringes på kulturstativet til kultur. De fleste af kulturrækkerne er lavet af metal, generelt 5 lag, det laveste lag er ca. 10 cm over jorden, de andre lag er omkring 30 cm fra hinanden, og kulturstativet er ca. 1,7 m højt. Længden af ​​kulturstativet er designet i henhold til lysrørets længde, såsom 40W lysrør, længden er 1,3 m, længden på 30W er lm, og bredden er generelt 60 cm.


Den vigtigste faktor i kulturrummet er temperaturen, som generelt holdes ved ca. 2027 ° C, udstyret med varmegenererende anordninger og installeret med vindue eller vertikale klimaanlæg. Da forskellige typer tropiske planter og frigide planter kræver forskellige temperaturer, er det bedst at have forskellige dyrkningsrum til forskellige typer.


Den indendørs fugtighed kræves også at være konstant, og den relative fugtighed bør holdes på 70% til 80%. En befugter kan installeres. Tidsafbryderur kan installeres for at kontrollere lystiden, har normalt brug for 10-16 timer lys hver dag, og nogle har brug for kontinuerligt lys. Kortdagsplanter har brug for kortdagsforhold, og langdagsplanter har brug for langdagsforhold. De fleste moderne vævskulturlaboratorier er designet til at bruge naturligt sollys som den vigtigste energikilde, som ikke kun sparer energi, men også vævskulturplanter vokser godt under sollys og er lette at overleve domestisering. Det kan suppleres med belysning på regnvejrsdage.


Hovedudstyr: kulturstativ (temperaturstyring, lysstyring og fugtighedsstyring), ryster, inkubator, ultraviolet lyskilde osv.


5) Cytologilaboratorium: bruges til at observere og analysere kulturer og tælle kulturer osv. Hovedudstyr: Binokulært fast mikroskop, mikroskop, inverteret mikroskop osv.


6) Andre små instrumenter og udstyr: dispensere, blodlegemetællere, pipetter, filtersterilisatorer, elektriske ovne og andre opvarmningsapparater, magnetiske omrørere, lavhastigheds stationære centrifuger osv.