Hjem > Nyheder > Indhold

Forensic DNA Laboratory Anti-forurening Foranstaltninger

Sep 29, 2018

Alle er omgivet af DNA i deres daglige liv, og enhver aktivitet hos mennesker kan forlade DNA og forårsage forurening til DNA-testning. Nogle DNA-forurening kan korrigeres ved geninspektion, og en vis forurening (såsom forurening af en meget lille mængde fysiske beviser) kan forårsage uoprettelig skade, så hvordan man implementerer de forensiske DNA-laboratorieforureningsforanstaltninger for DNA-forurening.

lab furniture9.18.jpg

1 Laboratoriemiljø og faciliteter

Det retsmedicinske DNA-laboratorium kontrollerer strengt miljøet og anlæggene og implementerer subregionale styrings- og regelmæssige rengøringssystemer, hvilket er et effektivt middel til at undgå DNA-forurening.

1.1 Laboratorie partition

På grund af den høj følsomhed ved retsmedicinsk DNA-testning bør det retsmedicinske laboratorium for laboratorieopdelingen og godkendelsessystemet indføres for at forhindre krydskontaminering under testprocessen. Ventilations- og udstødningssystemerne mellem regionerne må ikke blandes, og uafhængigt personale bør ikke komme ind i forsøgsområdet. Eksperimentelt udstyr og udstyr i forskellige områder må ikke blandes.

Den subregionale styring af DNA laboratoriet sikrer, at forskellige tests udføres i forskellige forsøgsområder, og den ensrettede strømning af prøven og prøven opnås i forhold til faldende DNA-indhold. DNA-laboratoriet skal oprette sagen accept- og prøveopbevaringsarealet, prøve-DNA-ekstraktionsområdet, DNA-amplifikationsområdet og DNA-detekteringsområdet. Det betingede laboratorium skal også indstille det indledende inspektionsområde, resultatanalysen, forberedelsesområdet mv. Der skal også oprettes en bufferzone i forlængelseszonen og detektionszonen for teknikeren at ændre overalls. Til undersøgelse af spor DNA, såsom kontakt med DNA, da mængden af DNA indeholdt i prøven er lille, er der fare for kontaminering, og der kræves en særlig DNA-ekstraktionsregion.

PCR-forurening er et træk ved retsmedicinske DNA-laboratorier og fokuserer på forebyggelse af laboratorieforurening. I PCR-amplifikationsproduktet eller den alleliske standardkontrol detekteres en høj koncentration af DNA-målfragmentet, og en meget lille mængde detekteres. Når en sådan forurening sker i laboratoriet, vil det være svært at fjerne, og konsekvenserne er alvorlige. Partitionsstyring af laboratoriet og streng drift i henhold til krav kan effektivt forhindre forurening, og nøglepunktet er at strengt styre DNA-detekteringsområdet. Centrifugerøret indeholdende amplifikationsproduktet eller kontrollen kan kun åbnes i DNA-detekteringsområdet, og området må ikke tages ud; Affaldet i detektionsområdet skal være tæt pakket. Teknikeren bør ændre overalls, når han går ind eller forlader området.

1.2 Rengøring af laboratorier

At gøre et godt arbejde i laboratorierengøring er en effektiv måde at forhindre krydskontaminering i DNA-laboratorier. Der er forskellige grunde til DNA-tværforurening, primært på grund af gensidig kontaminering mellem materialeprøver eller mellem prøver og fysiske beviser. Vejen for DNA-krydskontaminering kan skyldes direkte kontakt, eller det kan skyldes overførsel af fremmed DNA gennem en bestemt bærer, hvilket gør DNA-testresultatet forkert; Den førstnævnte er let at finde og forhindre, sidstnævnte er svært at finde og forhindre, hvilket kræver forsøg. Værelset skal rengøres og desinficeres regelmæssigt.

Laboratorie rengøring omfatter rengøring af arbejdsflader, udstyr overflader, genanvendelige værktøjer eller redskaber. Nøgleelementerne på arbejdsfladen omfatter tælleren for laboratoriet til at acceptere prøven, DNA-ekstraktionsbænken, ultrarengøringsplatformen til ekstraktion af DNA og prøveopbevaringsskabet, der alle er let at kontakte og forlade DNA; udstyret har hovedsagelig centrifugens rotor, opvarmningsblokken til ekstraktion af DNA, amplifikationsinstrumentets prøvebeholder, pipettestangens sughul, prøvetanken for den genetiske analysator osv .; De genanvendelige værktøjer eller redskaber omfatter hovedsagelig saks og pincet, der anvendes til at skære prøven af prøven, en reagensflaske til fremstilling af et reagens og lignende.

Laboratorie rengøring er hovedsagelig ved aftørring og rengøring. For det første tørres overfladen af objektet, der skal renses, gentagne gange med frisklavet 10% blegemiddel (7 mM natriumhypochloritopløsning) og skrubes derefter med 75% ethanol for at fjerne resten, som effektivt kan fjerne overfladen. Overholde forskellige forurenende stoffer og, hvis forholdene tillader det, UV-desinfektion med jævne mellemrum. Ud over at etablere et regelmæssigt rengøringssystem skal laboratoriet rengøre og rengøre det i tide, hvis det konstateres, at DNA-forurening kan forekomme under inspektionsprocessen.

I dag er laboratorieforureningen blevet introduceret til dig her. Der er mange overvejelser for konstruktion og brug af laboratoriet. Vi skal fortsætte med at lære fra vores bygherrer og brugere. Jeg håber, at dagens artikel vil hjælpe dig.