Hjem > Nyheder > Indhold

Bekymret om laboratoriesikkerhed: dem, der har haft smerter i laboratoriet

Apr 10, 2018

Den 12. april 2013 eksploderede det statslige niveau for kulstofnøgle laboratoriet på tredje sal i Ningxia Universitets energi- og kemiske laboratorium;


Den 30. april 2013 har Nanjing Universitets laboratorieeksplosion forårsaget 1 død og 3 skader;


Den 15. januar 2014 blev et laboratorium eksploderet ved Karlsruhe Institute of Technology i Tyskland og 14 personer skadet.


23. februar 2014 forårsagede Kunming Chenggong virksomhedens laboratorieeksplosion 2 døde og 1 sårede;


Den 13. juni 2014 opstod der en kemisk flasheksplosion i laboratoriet i Chengdu Furui Bioengineering Company;


Åbn Baidu og indtast ordene "lab" og "eksplosion". Du vil opdage, at der er endeløse eksplosioner i laboratoriet hjemme og i udlandet. Smerten i laboratorierne er stadig levende, "død" og "alvorlige skader". Ord som chokerende mennesker.


Måske tror mange mennesker, at sikkerhedsbeskyttelsen i laboratoriet ikke er nødvendig, og det har ikke altid været lagt stor vægt på i laboratoriet, selv nogle små laboratorier, selv de mest grundlæggende brandbekæmpelsesudstyr, nødbruserudstyr, sikkerhedsproblemer kan forestilles ved. Mange mennesker, der lige er kommet ind i laboratoriet, er mere bekymrede over det. Men efter en lang tid tror de ofte, at det ikke betyder noget. Den hvide frakke bærer ikke den, og selv handsker bærer ikke den.


I det lange løb er bevidstheden om laboratoriets sikkerhed laks. Når der er opstået en række sikkerhedsulykker, vil konsekvenserne være katastrofale. Selv på grund af uhensigtsmæssige håndteringsmetoder kan mindre ulykker også forårsage katastrofer.

For de venner, der arbejder i laboratoriet, kan vi nu undersøge laboratoriet, hvor vi er, og er beskyttelsesbrillerne, handsker og masker klar? Når det er midtsommer, om folk har påklædning eller går ind i laboratoriet på høje hæle, er den hvide labyrint tilbage på siden, har køleskabet i laboratoriet været omledt til andre anvendelser, og er der speciel beskyttelse til specielle reagenser?


Måske tror du, at ulykker på Baidu er langt væk fra dig, men er du bekendt med skold, forbrændinger, nedskæringer og svimlende lugt i laboratoriet? For et par dage siden blev brugere sendt på Forum for Instrument Information Network: Der er sket en trist ting om et par dage. En klient blev alvorligt brændt med myresyre under anvendelse af myresyre. Det skønnes at han skal indlægges til hudtransplantation.


Derudover er der mange netizens, der har registreret de erfaringer, der er lært i laboratoriet i forummet, så de kan tage advarsel:

Når jeg brugte en skilletragt. Der var en lille revne på trakten. Det var ligeglad. Senere eksploderede flasken pludselig under skyllingen og sprøjtede mig med et lut;


En af mine klassekammerater faldt ved et uheld til gulvet med et alkohollys og fik en nærliggende sofa til at tage i brand. I en fart brugte han sine sandaler til at komme ud af ilden. Som følge heraf blev ilden ikke brændt, da han trådte på hans fødder.


Når jeg forsøgte, satte jeg en flaske koncentreret ammoniakflaskehætte tæt på og efter brug ville jeg bruge flaskehætten til at hente flasken og lægge den i medicinskabet. Som følge heraf faldt flasken til jorden og brød. Fuldt hus er fuld af ammoniak lugt.


......


Har du set eller oplevet en sikkerhedshændelse i dit laboratorium? Hvordan kan laboratoriearbejdere ikke skade andre eller skade andre? Del sagen eller oplevelsen med alle, og minde alle om at forhindre andre i at skade!