Hjem > Nyheder > Indhold

Cellekultur Laboratorieplanlægning og design, der søger BOKALAB

Apr 11, 2019

Cellekulturlaboratorier er designet til at forhindre mikrobielle kontaminering og skadelige virkninger, hvilket kræver, at laboratoriemiljøet er rent, frisk luft, tørt og røgløst. Cellekulturlaboratoriet bør derfor være særlig opmærksom på planlægnings- og designprocessen.

lab furniture-04.11

Først, laboratorie design

1. Cellekultur er en aseptisk teknik, der kræver, at arbejdsmiljøet og betingelserne er fri for mikrobiell kontaminering og andre skadelige faktorer.

2, cellekultur rum og design principper er at forhindre mikrobielle kontaminering og skadelige faktorer, der kræver et rent arbejdsmiljø, frisk luft, tørt og røgløst støv.

3. Cellekulturrummets designprincip er generelt, at det aseptiske operationsområde er placeret inde i rummet, hvor rummet er mindre bevægeligt, og den konventionelle drift og den lukkede kultur er i et rum, hvilket er et rent rum på 100.000 - rent rent miljø. Skrubbings- og desinficeringsarbejdet er placeret uden for det rene rum for at undgå forurening af det indendørs miljø. Cellerenseværelset kræver et klimaanlæg og opretholder et bestemt positivt tryk på ydersiden.

4, anatomi laboratoriet er hovedsagelig brugt til adskillelse af organ væv, skal have aseptisk bord, dissektionsmikroskop, forskellige kirurgiske udstyr.

For det andet laboratorieudstyr

1, ultra-rent arbejdsbord / biologisk sikkerhedsskab

Cellekultur skal være i et sterilt miljø. Ved udførelse af celleforsøg skal den udføres i luft på niveau 100. Derefter skal vi købe en ren bænk eller biosikkerhedskabinet, der kan give 100 niveauer af renlighed.

For de fleste laboratorier er det ultra-rene arbejdsbord fuldt ud i stand til at opfylde laboratoriens driftsbehov. Med hensyn til størrelsen af den ultra-rene platform afhænger det af laboratoriestørrelsen og antallet af personer for at afgøre, om det er en enkelt eller en dobbelt, om det skal købes ensidet eller tosidet og købe et par . Hvis den eksperimentelle drift er biologisk skadelig, bør du vælge et mere avanceret biosikkerhedsskabe end den ultra rene bænk.

2, kuldioxid inkubator

Kuldioxid-inkubatorer er blevet anvendt i vid udstrækning i de fleste cellekulturkamre. Fordelen ved kuldioxidinkubatoren er, at den kan give en vis mængde CO2 (normalt 5%), der kræves til cellekultur, og det er let at stabilisere kulturopløsnings pH og er egnet til åben eller halvåbent kultur .

3, mikroskop

Inverterede mikroskoper er afgørende udstyr i det daglige arbejde i cellekulturlaboratorier. De er primært vant til at forstå væksten af celler og observere tilstedeværelse eller fravær af forurening. Hvis midler tillader det, anbefales det at anvende et højkvalitets fasekontrastmikroskop, et dissekeringsmikroskop, et fluorescensmikroskop, et videosystem eller en tidsfilmoptager, der er udstyret med et kamerasystem til optagelse og registrering af cellevækst til enhver tid.

4, ren vandmaskine / ultra ren vandmaskine

Cellekultur kræver også ultrapure vandsystem. Almindeligt rent vand og destilleret vand kan ikke anvendes til cellekultur, mens ultralugt vand hovedsagelig bruges til at konfigurere noget medium og reagens. Vandet med ultralugt vand kan være vand eller sekundært rent. Vand (vandkvalitet af god kvalitet, modstand på ca. 10 megohm), ud over ultra-rent cellekulturvand, har det vigtigste endotoxin strenge krav, så det er nødvendigt at vælge ultrafiltrerede komponenter ved udvælgelse af ultrarent vandmaskine . Model.

5, centrifuge

Cellekultur kræver centrifugering til opsamling af passageceller. Den generelle drejningshastighed er mellem 1000 og 1500 omdr./min., Så det er nødvendigt at købe en lavhastig normal temperaturcentrifuge og også bringe 10 ml, 50 ml og kulturpladens rotor. En højhastighedskølet centrifuge er også påkrævet for at indsamle cellepellets eller celle supernatanter.

6, flydende nitrogentank

For at etablere en cellebank er en flydende nitrogentank nødvendig. De frosne celler i en flydende nitrogentank kan generelt sikre biologisk aktivitet i de sidste ti år. Hvad angår størrelsen af den flydende nitrogentank, afhængig af størrelsen af cellebanken. Og sæt.

7, køleskab med lav temperatur

Cellerne skal opbevares ved -70 til -80 grader natten over til kryopreservering og anbringes derefter i en flydende nitrogentank, hvilket kræver en fryser med lav temperatur.

8, overførselsvinduet

Cellehuset skal isoleres fra omverdenen, når det er bygget. Dette kræver at købe et overførselsvindue for at levere varen, reducere risikoen for kontaminering, og alle genstande, der kommer ind i cellerummet, er UV-steriliseret i overføringsvinduet for at sikre sikkerheden på det rene rum.

9, autoklave

Alle former for celle laboratorie redskaber skal steriliseres før og efter brug. Steriliseringsbetingelserne er generelt 121 ° C i 20 til 30 minutter. Dette kræver en autoklav placeret i et rent rum for at sikre biosikkerhed.

10, pipetteringspistol, elektrisk pipetteringspistol

I celleforsøgsoperationen er der brug for forskellige tip og pipetter, så det er nødvendigt at konfigurere pipetten.

11, alle former for forbrugsvarer, der er nødvendige i cellekultur

Forskellige cellekulturplader, cellekulturflasker, pladepipetter mv.

12, resten af instrumentet

Til celleforsøg kan oscillatorer og magnetiske omrører også være nødvendige for at blande væsker; nogle ikke-rengørbare beholdere fyldt med celler i rustfrit stål eller glas behøver hjælp fra en ultralydsrensemaskine; hvis der er involveret immunologiske eksperimenter, er is absolut nødvendigt. Hvis efterspørgslen efter bad og knust is er stor, skal du købe en ismaskine. Desuden kan de ødelagte celler kræve en ultralydcelleforstyrrende. Endelig, hvis cellehuset er stort, skal der leveres en vogn. Flydende medier er altid en plagerende ting.