Hjem > Nyheder > Indhold

Krav til design af cellekulturlaboratorier

Jun 05, 2019

Cellekulturlaboratorier skal være i stand til at udføre seks opgaver: aseptisk behandling, inkubation, klargøring, rengøring, sterilisering og opbevaring.

Aseptisk operationsområde

(1) Aseptisk operationsområde: Det sterile operationsområde er begrænset til området med cellekultur og andre aseptiske operationer, og det er bedst at blive isoleret fra omverdenen, ikke at gå gennem eller forstyrre andre forstyrrelser.

Den ideelle aseptiske operationsstue bør opdeles i tre dele:

a) Omklædningsrum - til skift af tøj, sko og iført hatte og masker.

b) Pufferum - placeret mellem omklædningsrummet og operationsstuen for at sikre et sterilt miljø i operationsstuen og placere en inkubator med konstant temperatur og nogle nødvendige små instrumenter.

c) Aseptisk operationsstue - dedikeret til aseptisk behandling, cellekultur. Størrelsen skal være passende, og toppen bør ikke være for høj (ikke mere end 2,5 m) for at sikre den effektive steriliseringseffekt af ultraviolette stråler; væggen er glat og har ingen blindgange til rengøring og desinfektion. Arbejdsbænken skal ikke placeres mod væggen. Bordpladen skal være glatpresset og støbt til en overflade, malet hvid eller grå for at lette observation af den anatomiske struktur og fenolrød.

(2) Rensningsarbejdsbænk: enkel betjening, bekvem installation, lille pladsbesættelse og god rensningseffekt. Der er to hovedtyper af rensningsarbejdsbenk brugt i generelle bakteriekulturrum: a) sidestrømning eller lodret b) udstrømning eller vandret laminær strømning.

2. Inkubationsområde

Selvom kravene til sterilitet i dette område ikke er strengere end det aseptiske område, skal de stadig være rene og støvfrie, så de bør også placeres i områder, hvor der er mindre interferens end at gå igennem. Inkubation kan udføres i en inkubator eller i et temperaturstyret drivhus, hvilket er dyrt og generelt bruges i inkubatorer til arbejde.

lab furniture-6.05

3. Forberedelsesområde

I denne zone udføres hovedsageligt fremstilling af en kulturopløsning, en væske til kultur og lignende.

4. Opbevaringsområde

Den opbevarer hovedsageligt alle slags køleskabe, tørrebokse, flydende nitrogenbeholdere, sterile kulturvæsker, kulturflasker osv. Dette miljø skal også være rent og støvfrit.

5. Rengørings- og desinfektionsområde

Rengørings- og desinfektionsområdet skal adskilles fra andre områder, hovedsageligt til rengøring, klargøring, desinfektion og klargøring af tre dampede vand til alle cellekulturbeholdere.