Hjem > Udstilling > Indhold

Hvad skal man overveje, når man designer et laboratorium?

Nov 13, 2018

Efter at have kontaktet et stort antal laboratoriedesignsager fandt BOKA, at inden hvert laboratorium begyndte at blive forberedt, skulle nogle problemer overvejes, afhængigt af kravene i forskellige laboratorier eller laboratoriekrav til forskellige funktioner. Der er flere faktorer at overveje, når man planlægger et laboratorium. Selvfølgelig er dette et spørgsmål, som professionelle laboratoriedesignere skal overveje, men i fremtiden kan laboratoriet bruge det selv. Derfor skal du finde det ansvarlige projekt for disse problemer. Designeren gik for at spørge klart ~ ~

lab furniture 11.13

1, laboratorie design værelse placering

Bundlag: Hvis udstyret er af høj kvalitet eller kræver stødfast, kan den indstilles på bundlaget.

Orientering: Hvert laboratorium har sine egne krav. De store instrumenter skal være opmærksomme på dens beskrivelse. Nogle af dem kan ikke lade solen skinne direkte. Derfor bør rummets orientering være beskyttet mod lys. Det kemiske analyseværelse skal bestemmes af observationsfarve på grund af titrering, kolorimetri osv. Som et resultat er lyset i rummet bedre. Men der er også nogle hjælpeværelser eller laboratorier, der kræver nordvendt, såsom balancen.

Gulv: Hvis du er en bygning med et laboratorium, skal den type laboratorium, der kræver ren, ren, stille og laboratoriet, placeres på øverste niveau så meget som muligt. Dette layout er det mest perfekte.

2, laboratorie design indendørs størrelse

Hvis laboratoriet kræver, at klimaanlægget suspenderes, skal gulvets højde forhøjes tilsvarende. Da forsøget kræver installation af ventilation, gas og andre hjælpefaciliteter, skal der være flere rørledninger. I den indledende fase af opførelsen af forsøgsbygningen skal det bemærkes, at gulvets højde skal være høj. I den almindelige kontorbygning. Desuden anvendes nogle laboratorier til installation af specielle instrumenter (såsom visse byggemaskiner), og de skal individuelt udformes i henhold til kravene til specielle instrumenter.

3, laboratorie design værelse krav

Værelseskrav henviser til miljøkontrol for at opfylde eksperimentelle krav, såsom laboratoriebehov for renlighed; generelle analytiske laboratorier kræver generel renlighed For nogle laboratorier, der beskæftiger sig med mikroanalyse, kræves der ultra-rene eksperimenter for at undgå prøveforurening. Forsøget blev afsluttet i lokalet. Mange eksperimenter og udstyr kræver en forholdsvis konstant temperatur og moderat miljø. Derudover er der mange generelle krav i laboratoriet, som f.eks. Korrosion og brandbeskyttelse af forskellige materialer, stille krav i rummet og ingen stærk vibration.

4, design af døren i laboratorie design

Laboratoriedørene har forskellige krav, de vigtigste krav er som følger:

Åbningsretning: Laboratoriets dør åbnes inde og ude. Generelle kemiske, biologiske laboratorier og eksplosionssikre laboratorierumsdøre er alle åbne typer.

Dørhullestørrelse: Laboratoriedørets bredde bestående af en halv standard enhed må ikke være mindre end 1m, og højden bør ikke være mindre end 2,10m, almindeligvis kendt som en enkelt dør. Bredden af døråbningen på et laboratorium bestående af en eller flere standardenheder må ikke være mindre end 1,20 m, og højden må ikke være mindre end 2,10 m. Generelt skal størrelsen af døråbningen på laboratoriedøren, dobbeltåbningsdøren og særlige krav bestemmes efter de særlige forhold.

lab furniture 11.13-1

5, laboratorie design vindue design

Laboratoriets vinduesdesign skal opfylde følgende krav:

Laboratorier, der normalt opretter opvarmning og aircondition, bør reducere området af laboratoriets ydre vinduer, når de opfylder belysningskravene. Vær særlig opmærksom på, at det eksterne vindue, der anvendes til laboratorieanlæg, skal have god lufttætthed og varmeisolering, og det er et dobbeltvindue.

Under normale omstændigheder er laboratorievinduet lukket, og klimaanlægget anvendes til ventilation. Når strømmen repareres eller sorteres, kan en del af rammen åbnes for naturlig ventilation. Åbningsretningen er generelt udadtil. Dette burde ikke være forkert. ~ ~ Haha.

Et laboratorium med renlighed kræver et fast vindue for at forhindre støv ind i rummet.

Nogle laboratorier bruger et lukket vindue for at forhindre, at askelaget kommer ind i vinduet og sikrer, at rammen åbnes.

Skyggekrav er baseret på laboratoriekrav, nogle gange kræver vandret skygge, nogle gange lodret skyggelægning og nogle tilgængelige persienner.

6, laboratorie design loft design

Normalt fordi laboratorierørledningen er mere kompliceret, for at lette rutinemæssig vedligeholdelse og reparation bruger de fleste udenlandske eksperimenter ikke lofter. På grund af vanskelighederne med at sikre kvaliteten af byggeri i Kina er det især vanskeligt at garantere kvaliteten af luften for at sikre laboratoriet skønhed og renlighed, men de fleste laboratorier bruger stadig lofter. Biosikkerhedsrummet skal suspenderes, og der anvendes et specielt loft til loftet.

7, laboratorie design grund design

Laboratoriegulve kræver generelt rent, glidende, anti-radioaktivt, anti-statisk, tørt og stødtæt. For stødtætte er der to typer vibrationer, en er vibrationen, der genereres af selve eksperimentet, og anti-vibrationsforanstaltningerne er nødvendige for at undgå at påvirke andre rum; den anden er antivibrationskravene til de eksperimentelle eller præcise instrumenter selv.

Efter at have talt om de syv faktorer, der skal lægges vægt på under planlægning og design af laboratoriet, har du nogen tanker? Laboratorieplanlægning og design er et stort problem. Når du planlægger og designer laboratoriet, skal du finde en super super pålidelig, professionel. Holdet skal gøre det ~ Ellers, hvis laboratorieplanlægningen og designen ikke er klar, er det sidste stadium meget svært at udføre videnskabelige forsøgsforsøg ~ og det vil påvirke dine eksperimentelle resultater og fremskridt. Hvis du har svært ved, så husk at finde BOKA ~ 10 Fem års professionel laboratorieplanlægning og design, hvad du er bekymret for, vi hjælper dig med at løse det ~~

Relateret læsning: Sikkerhedschefernes betydning i laboratorieplanlægningsregler