Hjem > Udstilling > Indhold

Standardkravene for laboratoriemøbler

Jan 04, 2018

Formålet med labdesign er at skabe et yderst effektivt, funktionelt og tankevækkende laboratorium. I laboratorieudformningen bør effektiviteten overveje sikkerhedsfaktorer og laboratorieeffektivitet , som f.eks. Rum, arbejdsbord, opbevaringsskabe, ventilation, belysning mv., Bør overvejes fuldt ud. Særligt laboratorium skal udformes i overensstemmelse med kravene i nationale standarder

For det første bør laboratorieudformningen være rationaliseret rum

Laboratorieudformningen skal baseres på eksperimentelle funktionsmoduler og udstyrets sted. Og overvej det rationalisering af rummet for at bestemme layoutet . Samtidig bør det bestemmes laboratorierummet fra laboratorieudviklingen. Der er mange faktorer, som påvirker designen af ​​et laboratorierum, såsom antallet af arbejdere, analysemetoden og instrumentets størrelse. Laboratoriet skal være fleksibelt og få personalet til at føle sig godt tilpas uden affald.

Arbejdspladsens størrelse skal sikre, at et stort antal medarbejdere arbejder på samme tid. Effektive rum skal opdeles i rent område (kontor, opholdsstue, studierum), buffer (lagerområde, forsyningsområde, ganggang), forurenet område (arbejdsområde, vaskeområde, prøveopbevaringsareal).

Grundlæggende principper for laboratoriedesign: flow af mennesker, logistik, luftstrøm skal være glat; rent område, bufferzone, forurenet areal, der skal adskilles.

I det udpegede forsøgsområde skal antallet af ansatte og antallet af personale kontrolleres. Ud over at kontrollere adgangen til laboratorier bør der også være mulighed for forberedelsesområder, såsom adgang til prøver eller prøver, adgang til laboratoriepersonale og besøgende. Transportprøver eller prøver gennem personale, automatiseret overførsel, vindsystemer eller andre automatiserede systemer. Der skal også overvejes interne kommunikationsforbindelser og sirener til underretning eller advarsler som f.eks. Katastrofer, brande, prøveanbringelse eller en del af laboratoriesøgningsassistance. Der skal også tages hensyn til behovene ved udvidelsen af ​​laboratorierummet, laboratoriet er beregnet til at skille ud eller kan flyttes for at imødekomme laboratorierummets fremtidige udvikling til udviklingsbehov. Transport- og edb-netværkssystemer anvendes til prøve- og prøveudveksling og udveksling af oplysninger mellem laboratorier og laboratorier. Nationale love og forskrifter (herunder nationale standarder og industristandarder mv.) Påvirker i høj grad laboratorieudformningen, og hele laboratorieudformningen bør foreslås af arkitekterne i de relevante love og forskrifter.

Inden der udarbejdes en plan for rumallokering, skal der foretages en omfattende analyse af udstyr og udstyr, antal medarbejdere, arbejdsbyrde, forsøgsmetoder og andre faktorer for at evaluere rumstandarderne og beregne områdets nettoareal og bruttoareal. Områder med specialfunktioner bestemmer forskellen i deres tildelte rum afhængigt af deres funktion og aktivitet. Virksomheden er placeret i:

For det andet, layoutet af laboratoriedesign

Laboratorie layout bør overveje følgende punkter: På grund af den forskellige karakter af arbejdet i hvert laboratorium, kan ikke etablere et fælles laboratorie fælles design. Dog bør to principper og fleksibilitet overvejes.

1, prøveoverførsel og personale flow: tildeling af laboratorieområde, bør vi først overveje arbejdsgangen, prøveoverførsel og omsætning, biosikkerhedsfaktorer. Virksomheden er placeret i:

2, fleksibilitet: laboratoriedesign kan tilpasse sig fremtidens udvikling, og ændringer er yderst vigtige. Virksomheden er placeret i:

3, Sikkerhed: Laboratoriets design og størrelse bør overveje sikkerheden og opfylde byggevilkårene for nødklaring og evakueringsafgang. Udstyr sikkerhedsudstyret til hvert laboratorium. Inden for 30 meter farlige kemikalier skal der være akut øjenvask og brusebad. Vaskerum skal installeres i alle laboratorier og i direkte kontakt med forurenende stoffer, med håndvask ved udgangen. Håndvask skal være uafhængigt og må ikke blandes med forurenende stoffer og eksperimentere.

4, etablering af røgbetræk og sikkerhedsanlæg: ethvert sikkerhedsdæksel skal placeres langt væk fra udgangen for at opfylde princippet om skadelige forsøg væk fra hovedkanalen.

5, specielt laboratorie design og layout: specielt laboratorium her hovedsagelig refererer til laboratoriet for mikrobiologi og molekylærbiologi, dets design bør generelt være "mikrobiologiske og biomedicinske laboratorie biosikkerhed generelle retningslinjer" krav. Genforstærkningslaboratorier skal have tilstrækkelig plads og i henhold til standarddesign og layout for at undgå laboratorieforurening. Mikrobiologisk laboratorieeksponering for skadelige mikroorganismer er det mikrobielle laboratorium normalt opdelt i rene områder, halvforurenede områder, forurenede områder. Biosikkerhedskabiner skal anvendes i forurenede områder for at beskytte medarbejdernes sundhed. Moderne mikrobiologiske laboratorier skal også have klimaanlæg og filtreringsudstyr.

For det tredje, laboratorieventilation design

For laboratoriesikkerhed skal der være forsynet med kondensat eller kondenseret centralt luftbehandlingssystem. Undgå at sprede luftbårne laboratorie mikrobielle infektioner forårsaget af blæserblæsning. Især bør mikroorganismer og biomedicinske laboratorier forbyde brugen af ​​elektriske ventilatorer. Passende ventilation fjerner ikke kun skadelige lugt og giftige gasser i laboratoriet, men sikrer også, at udstyret fungerer korrekt. Antallet af luftudvekslinger foreslog i øjeblikket i det generelle laboratorium i områder med damp- og biohazard-midler, udveksling af luft 12 gange i timen. Luftudveksling i området involveret i mikrobiologi test op til 16 gange i timen.

Fjerde, magt og kommunikation design

Power layout skal beskæftige sig med laboratorie strømforsyning, tage fuld overvejelse og analyse, være opmærksom på følgende:

1, laboratorieudstyr kræves strøm og det nødvendige antal stikkontakter, layoutet er rimeligt, sikkert og praktisk at bruge.

2, stikkontakten er tre huller eller to huller. Virksomheden er placeret i:

3, distribution af stikkontakter overalt for at sikre sikker og bekvem brug.

4, det nødvendige spændingsudstyr (220V eller 380V), strøm.

5, bør tage fuldt hensyn til stikkontakten. Virksomheden er placeret i:

6, Antallet af laboratoriebelysning, der kræves af arbejdsformen, arbejdsfladens farve, studioloft og vægfarve, fast belysning og afstanden mellem arbejdsfladen, størrelsen på belysningspladsen, der skal afgøres.

7, placeringen af ​​belysningsudstyr installation: Belysningsudstyr skal installeres for at være lodret eller diagonalt med bordpladen, for at fjerne skyggen af ​​objekter obskured. Virksomheden er placeret i:

8, specielt belysningsudstyr: Hvis laboratoriet til adskillelse af forsøgsområder for mikroorganismer og molekylærbiologi skal kunne effektivt beskytte arbejdstagere og prøver uden forurening. UV-lampe er det mere almindeligt anvendte desinfektionsudstyr. Afstanden mellem den faste UV-lampe og jorden må ikke overstige 2,1 meter. Antallet af UV-lamper bør afgøres i henhold til laboratoriepladsen. Ved brug af UV-belysning skal du sørge for, at objektets overflade (fx vægmaling, bordplader osv.) Tåler UV-blegning.

9, i udformningen af ​​strømforsyningen ud over at overveje det nuværende behov for brug, bør der være nok til at opfylde behovene ved laboratorieudvidelsen.

10, kommunikation I laboratoriet for at opnå informationsteknologi, netværk, vil i høj grad forbedre kvaliteten af ​​laboratorieforvaltning og arbejde effektivitet, bør laboratorie design være omhyggeligt designet kommunikationslinjer ud over fuldt ud at opfylde de nuværende behov, men også skulle have Den ekstra kapacitet rummer øgningen og bevægelsen af ​​instrumentet.


blob.png