Hjem > Udstilling > Indhold

Stamcelle laboratorie konstruktion

Aug 29, 2018

Laboratoriets layout er grundlaget for laboratoriet. Kun layoutplanlægningen i henhold til de funktionelle partition- og arbejdsgangskrav kan sikre det efterfølgende professionelle design af vand, elektricitet og vind. Det kan siges, at hele kroppen bevæger sig. Derfor skal layoutdesignfasen overveje arbejds- og udviklingsbehovene så meget som muligt, rationelt konfigurere rummet og optimere integrationen så meget som muligt. Ud over optimeringen af layoutet og udformningen af udstyrets position skal det også fuldt ud overveje, om retningen af strømmen af mennesker og varestrømmen opfylder arbejdets krav. For eksempel bør forbehandling rummet være i samme etage som instrumentrummet for at undgå hyppig kørsel af eksperimentet; gascylinderrummet skal være på samme etage som gaschromatografen, GC / MS osv .; Forsøg at maksimere enkeltlagsområdet for at undgå. Der er for mange etager, og hver etage skal være udstyret med et vaskerum og et prøverum for fuldt ud at bruge rummet. Biosafety-rummet bør med rimelighed sørge for rene arealer, semi-rene områder og forurenede områder for at undgå krydskontaminering.

I færd med at opbygge et professionelt laboratorium er "konstruktion" -delen vigtig. Det omfatter placeringen og planlægningen af laboratoriet, som er fundamentet og sjælen i hele laboratoriekonstruktionen. Laboratoriepositionering refererer til: positionering af laboratoriet i den internationale og indenlandske (hvilken slags niveau skal opnås); Laboratoriepositionering i industrien (system); laboratoriepositionering i samfundet (tredjepartsdetektering af regeringsfunktionen) laboratorium) laboratoriets placering i sit geografiske område. Laboratorieplanlægning omfatter to aspekter: Den ene er laboratoriebyggeri, og den anden er laboratorieprocesplanlægning. Laboratoriebygningsplanen indeholder bygningens udseende, stil, højde og udformning. Før laboratorieopbygningen er processen med at undersøge laboratoriets behov faktisk at bestemme processen med at planlægge hele laboratoriet i 3 til 5 år. Derfor kræves en stor del af det foreløbige forskningsarbejde. Det er nødvendigt at afklare sine egne behov og fremtidige udviklingsretninger og i vid udstrækning undersøge de etablerede laboratorier af relevante enheder og lære deres erfaringer og lektioner.

8.29.jpg

Stamcelle Laboratorium - Kulturfartøj

Almindeligt anvendte cellekulturskibe indbefatter dyrkningskolber, kulturplader, dyrkningsskåle osv. Den sædvanlige fremstillingsmængde er tre gange den anvendte mængde. Redskaberne skal være lavet af materialer med god gennemsigtighed, ikke-toksicitet, som er gode for celleadhæsion og vækst og almindeligt anvendte engangspolystyrenmaterialer. Produkter eller neutrale hårdhedsglasprodukter. Almindeligt anvendte redskaber er som følger:

(1) Flydende opbevaringsflaske: bruges til opbevaring af forskellige tilberedte kulturvæsker, serum og andre væsker. Almindeligt anvendte specifikationer er 500ml, 250ml, 100ml og så videre.

(2) Kulturflaske: Forskellige kulturflasker har forskellige former afhængig af typen af dyrkede celler. Cellerne, der anvendes til celleunderkultur, har brug for ensartet flaskvægtykkelse, hvilket er praktisk for celleadhærensvækst og observation. Størrelsen af flaske munden skal være den samme, og kaliberen er generelt ikke mindre end 1 cm, lad halmen nå nogen del af flasken, specifikationer 200ml, 100ml, 50ml, 25ml, 10ml og så videre.

(3) Petriskål: bruges til åben kultur og andre formål. Det er opdelt i flere diametre på 30mm, 60mm, 120mm og så videre.

(4) Strå: Almindeligt anvendt er lange strøer og korte strøer. Lange strøer kaldes også målestråler. Det modificerede rør har en kugleformet skala kaldet forbedret halm, og en gradueret halm bruges til at flytte væske. Det bruges almindeligvis i 1 ml og 10 ml. Det korte halm kaldes også droperen, som er opdelt i to typer: albue og lige.

(5) centrifugalrør: centrifugerøret er det mest anvendte fartøj i cellekultur. Den anvendes i forskellige typer ifølge ansøgningen. Centrifugerørene, der almindeligvis anvendes til cellekultur, indbefatter store abdominal skarpt bundne centrifugerør og almindelige centrifugerør med skarp bund. Den tidligere 50 ml, 30 ml, 15 ml henholdsvis; sidstnævnte er for det meste 10 ml og 5 ml.

(6) Andre: såsom kolber, bæger, målecylindre, tragter, sprøjter mv.

Stamcellelaboratorium - Cellekulturstemperatur

For at opretholde den kraftige vækst af dyrkede celler skal der være en konstant og passende temperatur. Forskellige typer af celler har forskellige krav til kulturtemperatur. Standardtemperaturen for humane cellekulturer er 36,5 ° C ± 0,5 ° C. Afvigende fra dette temperaturområde vil den normale metabolisme af celler blive påvirket. Indflydelse, selv død. Tolerancen af dyrkede celler til lav temperatur er stærkere end for høj temperatur. Når temperaturstigningen ikke overstiger 39 ° C, er cellemetabolismen proportional med temperaturen; menneskelige celler kan blive beskadiget ved 39-40 ° C i 1 time, men det er stadig muligt at genvinde; ved 40-41 ° C i 1 time vil cellerne generelt blive beskadiget, kun en lille halv kan komme sig tilbage; ved 41-42 ° C i 1 time, cellerne er alvorligt beskadiget, de fleste celler dør, og nogle celler genvinder stadig; Når temperaturen er over 43 ° C i 1 time dør alle cellerne. Tværtimod, når temperaturen ikke er lavere end 0 ° C, har den en effekt på cellemetabolisme, men det har ingen skadelig virkning; Når cellerne placeres ved 25-35 ° C, kan cellerne stadig overleve. Og vækst, men langsomt; efter et par timer ved 4 ° C og derefter returneret til 37 ° C kultur, kan cellerne fortsætte med at vokse. Cellemetabolismen sænkes med temperaturen. Når temperaturen falder under frysepunktet, kan cellerne forårsage celler. Isen er beskadiget og dør. Men hvis der blev tilsat en mængde kryobeskyttelsesmiddel (glycerol eller dimethylsulfoxid) eller kan være -80 ℃ -196 grader] C (flydende nitrogen) i en langvarig kryogen opbevaring.