Hjem > Udstilling > Indhold

På planlægning, design og konstruktion af kemi laboratorium

Mar 11, 2019

Kemi er et must i vores liv. Man kan sige, at kemi er en del af vores liv. Måske siger nogle mennesker, at jeg kender mere om kemi, kender meget om kemiske produkter og ved, at alt kemi er stort set i det kemiske laboratorium, men hvor meget kender du til design og konstruktion af kemi labs? Næste vi gå tjekke det ud!

lab furniture-02

Lad os først forstå, hvad et kemisk laboratorium er:

Det kemiske laboratorium er et vigtigt sted at give kemiske eksperimentelle forhold og videnskabelig udforskning. Der er et stort antal instrumenter i det: eksperimentelle værktøjer som jernstand, asbestnet, alkohollampe. Normalt vil der være et kemisk skab, der almindeligvis har brugt kemikalier som kobbersulfatpentahydrat (CuSO4 · 5H2O, dvs. kolesterisk), natriumhydroxidopløsning, kalksten, saltsyre etc.

Folk bruger dem til materiens mysterium og dets forandringer. Sørg for at læse laboratorieforskrifterne omhyggeligt, inden du går ind i det kemiske laboratorium og følg reglerne. Fordi mange kemikalier er meget skadelige for menneskekroppen, har de også stor miljøforurening.

Det kemiske laboratorium er forskelligt fra andre laboratorier. Kemisk laboratoriums hovedfunktioner er kapacitetsanalyse, rutineanalyse, prøveudarbejdelse mv., Afhængigt af eksperimentets art, kan det indebære giftig, brandfarlig, eksplosiv, stærk syre, stærk alkali og andre stoffer. Kemiske eksperimenter omfatter organisk kemi og uorganiske kemi laboratorier. Organiske og uorganiske laboratorier har fællesheder og forskelle. Økologiske laboratorier har højere krav til eksplosionsbeskyttelse og ventilation end uorganiske laboratorier. Normalt skal eksplosionssikre skabe og desktops tilføjes. Ventilationsdæksel mv.

Først den kemiske laboratorieudstyrs konfiguration

Fælles udstyr: afgiftningsskabe, skrivebordsventilationsdæksel, universel emhætte, sidebord, centralstation, reagensskab, redskabskabine, eksplosionssikre skab, nødbruser, nødvæske

Fælles instrumenter: rotationsfordamper, surhedsmåler, elvarmer, omrører, centrifuge, pulveriseringsmaskine mv.

Andet, kemiske laboratorieplanlægningskrav

(1) For 1/2-enhedens kemiske laboratoriemodel skal du bruge sidebordet til at indstille en indgang og udgang; For en kemisk laboratoriemodel over en standard enhed kan mere end en centralstation bruges, og der skal sikres mere end to indgange og udgange: Indgangen og udgangen er uhindret, og der er ingen kanal dødvinkel.

(2) For forsøget med lokal udstødning kan der anvendes en universel udstødningshætte; For laboratorier, der bruger en stor mængde flygtige stoffer eller organiske opløsningsmidler, skal der afleveres et afgiftningsskab eller en bordplade, og afgiftningsskabet er placeret væk fra indgangen og udgangen og tæt på rørbrønden. .

(3) De højfunktionsskabe, såsom reagensskabe og redskabsskabe, er placeret i vægpositionen, fartøjskabinetterne er så tæt som muligt på vandbeholderen, og reagensskabene skal forsynes med en sugemekanisme.

(4) Testbænken er nødvendig for at modstå stærk syre- og alkalikorrosion og høj temperaturbestandighed. Det anbefales at bruge epoxy bordplade og epoxysvamp.

(5) Afhængigt af eksperimentets art, tre vandhaner, rene vandhaner, sugekraner, affaldssamlingskasser, skraldespand, flaskevaskere, øjenskiver, nødbrusere osv. Eller syrekabinetter, eksplosionssikre skabe osv. Sikkerhedsopbevaringsskab.

(6) Reagensstativet kan være lavet af stålreagensstativ med anti-korrosionslaminat, såsom frostet glas eller ægte synskort. Højden kan justeres, og kabinettet kan udstyres med kabinettet.

(7) Indstillingen af ovnbordet skal være væk fra det sted, hvor det organiske opløsningsmiddel anvendes eller opbevares.

(8) Alle krav til "eksperimentelle rumstandarder" skal opfyldes.

For det tredje, renoveringen af det kemiske laboratorium

(1) Jorden skal jorden af forsøgsflåden være skridsikker, korrosionsbestandig og let at rengøre. Det kan være lavet af glidende keramiske gulvfliser, PVC-gulv eller speciel laboratorieplads til King Kong laboratorium.

(2) Fordeling: Vægoverfladen kan være halvglas eller væggulv. Halvglasvæggen kan være lavet af glas- og farvestålplade, glas- og calciumsilikatbræt, glas og murvæg, og calciumsilikatbræt eller murvægsdel kan sprøjtes med latexmaling. Eller lim keramiske fliser, farve stålplader skal bruge glas magnesium plade.

(3) Småkopper: Til laboratorier med lavere højde anbefales det ikke at lave kopper. Til laboratorier over 3,5 m kan aluminiumstænger anvendes. Til laboratorier med farvede stålplader er lofterne lavet af farvestålplader. Placeringskrav er enkle og nemme at rengøre.

(4) Dør: Dør til laboratoriet kan være ståldør, dør med stålplade af stålplade, glasdør mv. I form af en barnemodedør er døren udstyret med et observationsvindue, døren åbnes udad , og døren kan udstyres med et elektronisk adgangskontrolsystem og et advarselsskilt.

Fire: konstruktion tegning design

Ifølge de godkendte foreløbige designdokumenter vil der blive givet en detaljeret beskrivelse af dimensionerne og detaljerne i det faglige projekt til at lede byggeri og installation på stedet, arrangere materialer og udstyr og lave det sidste trin i det detaljerede budgetdesignarbejde derfor. Hovedindholdet omfatter: generel plan, bygning, struktur, vandforsyning og dræning, elektrisk, opvarmning og ventilation samt andre relaterede faglige udstyrssystemer; præcis og detaljeret beskrivelse af deres positionsafstand, koordinater, højde, strukturform, node detaljer, brug Materialepraksis, størrelse, aspekt, materialetype, udstyrsspecifikation eller standard tegningskomponentdetaljeindeksnummer, tekniske krav til konstruktion og installation samt inspektionsmetoder til specielle dele.

Faktisk er ovennævnte betingelser ikke fuldstændige. For at opbygge et kemisk laboratorium, der er kvalificeret til sikkerhed og standardisering, er det nødvendigt at foretage kommunikation, forsoning, feltbesøg mv af alle parter for at kunne standardisere laboratorieplanlægning og design. Kun sikkerhed og rimelig kemi er konstrueret. Laboratoriet kan sikre den fysiske og mentale sikkerhed for de mennesker, der arbejder i laboratoriet.