Hjem > Udstilling > Indhold

Mikrobiologi laboratoriedesign princippet og konserveringsmetode

Dec 13, 2018

Kender du designprincippet for mikrobiologisk laboratorium? Og hvordan man redder mikrober? På dette tidspunkt er en lille mængde oplysninger samlet og opsummeret. Lad os tage et kig på det med Xiaobian ~

For det første de grundlæggende principper for mikrobiologi laboratorie konstruktion

Mikroorganismer har karakteristika ved at blive let muteret. Derfor skal mikroorganismernes metabolisme være i en inaktiv eller relativt statisk tilstand, så de kan muteres og opretholde deres leveevne inden for en vis tidsperiode.

Lav temperatur, tørhed og luftisolering er vigtige faktorer for at reducere mikroorganismernes metaboliske kapacitet. Selv om der er mange metoder til bevarelse af stammer, er de derfor alle designet i henhold til disse tre faktorer.

lab furniture 9.14

For det andet kan bevarelsesmetoderne groft opdeles i følgende typer:

1. Underkultur og bevarelse

Der er også skrå kultur, punkteringskultur, blisterkultur osv. (Sidstnævnte anvendes til bevaring af anaerobe bakterier) og opbevares derefter i køleskab ved 4-6 ° C efter dyrkning.

2. Væskeparafinbehandlingsmetode

Det er en skjult underkulturmetode, som kan forlænge bevaringstiden. Den er dækket med steriliseret flydende paraffin på den skrånende kultur og punkteringskulturen. På den ene side kan det forhindre død af bakterier forårsaget af fordampningen af dyrkningsmediet. På den anden side forhindrer ilt fra at komme ind for at dæmpe stofskiftet.

3. Carrier preservation metode

Det er en metode til deponering af mikroorganismer på en egnet bærer, såsom jord, sand, silicagel, filterpapir og derefter tørring, såsom sandbevaringsmetode og filterpapirbeskyttelsesmetode.

4. Værtsbeskyttelse metode

For mikroorganismer, der i øjeblikket ikke vokser på kunstige medier, såsom vira, rickettsia, spirocheter osv., Skal de inficeres og passeres i levende dyr, insekter og kyllingembryoer. Denne metode svarer til gennemgangen af generelle mikroorganismer. Dyrk bevaringsmetoden. Mikroorganismer, såsom vira, kan også bevares ved hjælp af andre metoder, såsom opbevaring af flydende nitrogen og frysetørring.

5. Frosne konserveringsmetode

Den kan opdeles i køleskab med lav temperatur (-20-30 ° C, -50-80 ° C), hurtig isfrysning (ca. -70 ° C) og flydende nitrogen (-196 ° C) og anden bevaring metoder.

6. Frysetørringskonserveringsmetode

Mikroorganismerne fryses først hurtigt ved en ekstremt lav temperatur (ca. -70 ° C), og derefter fjernes vandet med et sublimeringsfænomen under reduceret tryk (vakuumtørring).

Nogle metoder, såsom filtreringspapirbeskyttelsesmetode, væskeopbevaringsmetode og frysetørringskonserveringsmetode kræver brug af et beskyttelsesmiddel til fremstilling af en cellesuspension for at forhindre skade på celler som følge af frysning eller fugt sublimering. Beskyttende opløste stoffer stabiliserer konfigurationen af cellulære komponenter ved affiniteten af hydrogen og ionbindinger til vand og celler. Beskyttelsesmidlet indbefatter komælk, serum, sukker, glycerin, dimethylsulfoxid og lignende.

Har du set resuméet af Xiaobian med nogen viden? Hvis du vil vide mere om designet af laboratoriedesign, skal du være opmærksom på vores officielle hjemmeside, og fortsæt med at være opmærksom på Xiaobian.