Hjem > Udstilling > Indhold

Mikrobiologi laboratorie design [industristandard]

Sep 14, 2018

Shenzhen Chuangmei Industrial Co Ltd, en professionel mikrobiologi laboratorie design selskab, består af seks dele: forberedelse værelse, vaskerum, sterilisering værelse, sterilt rum, konstant temperatur kultur rum og generelle laboratorium. Det fælles træk ved disse værelser er, at gulvets og vægternes tekstur er glat og hårdt, og instrumenter og udstyr er simpelt indrettet til nem rengøring.


Mikrobiologi laboratorie design


(1) Forberedelsesrum

Præparationsrummet anvendes til at forberede kulturmediet, prøvebehandling og lignende. Indendørs er udstyret med reagensskabe, opbevaringsskabe eller materialer til tællere, testbænke, elkomfurer, køleskabe, vand og spildevand, strømforsyninger mv.

(to) vaskerum

Vaskekammeret anvendes til vask og lignende. Patogene mikroorganismer er nogle gange til stede, fordi brugte redskaber er blevet forurenet med mikroorganismer. Derfor opstilles vaske kammeret, når forholdene tillader det. Indendørs skal være udstyret med varmeapparater, dampkøler, bassiner og spande til vaskredskaber, samt forskellige flaskebørster, dekontamineringspulver, sæbe, vaskepulver osv.

(tre) steriliseringsrum

Steriliseringsrummet anvendes hovedsagelig til sterilisering af dyrkningsmediet og sterilisering af forskellige instrumenter. Værelset skal udstyres med steriliseringsudstyr og faciliteter som højtryksdampsterilisator og ovn.

(4) sterilt rum

Det sterile rum, også kaldet inokulationsrummet, er et specialiseret laboratorium til aseptisk drift, såsom systeminokulation og rensning af stammer. I det mikrobielle arbejde er inokulationstransplantationen af stammen en vigtig operation. Karakteristika for denne operation er at sikre de rene arter af stammen og forhindre forurening af bakterierne. I luften af det generelle miljø, på grund af tilstedeværelsen af mange støv og bakterier, er det let at forårsage forurening og interfererer meget med inokulationsarbejdet.

lab furniture 9.14.jpg

Indstillinger for rengøringsrums laboratoriedesign


1. Det sterile rum skal opstilles i overensstemmelse med principperne om økonomi og videnskab. De grundlæggende krav er som følger:


(1) Det sterile rum skal have to indre og ydre rum, det indre rum er et sterilt rum, og den ydre del er et bufferrum. Rummets rum bør ikke være for stort til at lette luftsterilisering. Det lille indre område er 2 × 2,5 = 5m2, det ydre område er 1 × 2 = 2m2, og højden er 2,5m eller mindre. Alle burde have loft.

(2) Der skal være en skydedør i indretningen for at reducere luftens udsving. Døren skal placeres langt fra arbejdsbordet; Den ydre dør skal også bruges til glidning af døren, som skal placeres i en indvendig position.

(3) Der skal åbnes et lille vindue på væggen eller "sparerventilator" mellem det indre og det ydre rum for at gøre de nødvendige passager til indersiden og udvendig af inokuleringsprocessen for at reducere antallet af gange folk går ind og ud og reducerer grad af forurening. Det lille vindue er 60 cm bredt, 40 cm højt og 30 cm tykt. Vinduet sash er hængt inde og ude.

(4) Det sterile rums rumfang er lille og stramt. Efter brug i en periode er indendørstemperaturen meget høj, så der skal være et ventilationsvindue. Ventilationsvinduet skal anbringes i loftet ved indgangen til det indre kammer (dvs. væk fra bordet), som er en dobbeltlagsstruktur, det ydre lag er en lamel, og det indvendige lag kan være en skærm. Ventilationsvinduet kan åbnes efter brug i det indre kammer og før sterilisering for at cirkulere luft. Installér en konstant temperatur og fugtighed maskine.


2. Sterilt indendørs udstyr og apparater

(1) Arbejdsbænken i det sterile rum kræver glat overflade og bordniveau uanset materiale eller formål.

(2) Monter en ultraviolet lampe (i alt 30W) i de indre og ydre kamre. UV-lampen inde i rummet skal installeres direkte over arbejdsstolen, 2m fra jorden, og UV-lampen i det udvendige rum kan installeres i midten af det ydre rum.

(3) Det ydre rum skal have specielle overalls, sko, kasketter, masker, porcelænvaske og håndklæder med suer vand, håndspray og 5% carbonsyreopløsning.

(4) Det indre kammer bør have alkohollamper, almindeligt anvendte inokuleringsværktøjer, knive af rustfrit stål, saks, pincet, 70% alkoholbomuldkugler, industrialkohol, glasskinner, specialkridt, notebook, blyant, etiketpapir, lim, Affaldkurve , etc.

3. Sterilisering af sterile rum


(1) Fumigation: Dette er et mål for grundig sterilisering af det sterile rum. Det sterile rum skal bruges i lang tid. Når forureningen er alvorlig, bør den befugtes. Det kan befugtes med formaldehyd, mælkesyre eller svovl.

(2) Spray: Før hver brug af det sterile rum. Spray kan fremme sedimentationen af partikler og mikroorganismer i luften, forhindre støvet på bordet og jorden, og har en bakteriedræbende effekt. Spray med 5% carbolsyre.

(3) Ultraviolet bestråling: før hver brug af det sterile rum. Ultraviolet lys har en god bakteriedræbende effekt. Generelt bør den ultraviolette lampe tændes i 30 til 60 minutter.


4. Sterile rum arbejdsprocedurer


(1) Sterilisering i et sterilt rum. Den ultraviolette lampe blev tændt i mere end 30 minutter før hver brug eller 30 minutter før brug, og de indre og ydre kamre blev sprøjtet med 5% carbolsyre.

(2) Efter vask af hænder med sæbe, før det nødvendige udstyr i det ydre rum Udskift de steriliserede overalls, arbejdshætter og arbejdssko i det ydre rum, bære en maske, og dypp derefter hænderne med 2% phenol såpe i 2 minutter. .

(3) Flyt alle former for nødvendige emner ind i det indre rum og kontroller dem på plads. Spray med 5% karbonsyre over arbejdsfladen og operatørens stationsplads, vend tilbage til det ydre rum, og kom ind i det indre rum efter 5-10 minutter.

(4) Tør hånden med 70% alkoholkuglebold inden inokuleringsoperationen. Når du udfører aseptisk drift, skal handlingen være forsigtig, prøv at reducere luftudsving og jordstøv.

(5) Sikkerheden skal være opmærksom på under arbejdet. Hvis bomuldsstikket er i brand, skal du holde det med hånden eller pakke det med en fugtig klud. Må ikke blæse det med munden for at undgå at brænde. Hvis bakteriekulturen spildes eller knækker bakteriebeholderen, skal den påføres med en klud imprægneret med 5% carbolsyre. Tør tæppet eller gulvet af med en lap gennemblødt med 5% carbolsyre, og tør hånden af med en alkoholbomuldkugle, inden du fortsætter.

(6) I slutningen af arbejdet skal du straks rengøre bordpladerne og tage alle de genstande og affald, der ikke skal opbevares i det sterile rum ud af det sterile rum, sprøjt det sterile rum med 5% karbonsyre eller åbner ultraviolet lampe i 30 minutter.

lab furniture 9.13.jpg

(5) Konstant temperatur kulturrum


1. Indstilling af kulturrummet

(1) Kulturrummet skal have to indre og ydre kamre, det indre kammer er dyrkningskammeret, og det ydre kammer er bufferkammeret. Rummets rum bør ikke være stort, for at lette luftsteriliseringen. Det indre kammerområde er ca. 3,2 × 4,4 = 14m2, det ydre kammerområde er ca. 3,2 × 1,8 = 6m2, og højden er ca. 2,5m. Det burde have loft.

(2) Den øverste del af væggen, som adskiller de indre og ydre kamre, skal være forsynet med en udluftning med et luftfilter.

(3) For at imødekomme mikroorganismernes behov for temperatur kræves der en konstant temperatur- og fugtighedsmaskine.

(4) Både de indre og ydre kamre bør udstyres med UV-lamper i midten af kammeret til sterilisering.

2. Dyrk indendørs udstyr og apparater

(1) Det indre kammer er normalt udstyret med et kulturstativ og en shaker (shaker). Almindeligt anvendte shaker maskiner er roterende og fremadgående.

(2) Yderrummet skal have specielle overalls, sko, kasketter, masker, håndspray og 5% carbonsyreopløsning, 70% alkoholbomuldskugler mv.

3. Sterilisering og desinfektion af kulturrummet

Sterilisering og desinfektion foranstaltninger med det sterile rum.

Småskalske kulturer kan udføres i en inkubator med konstant temperatur uden brug af et kulturkammer med konstant temperatur.


(6) Generelt laboratorium


Et sted hvor observation, tælling og fysiologiske og biokemiske målinger af mikroorganismer udføres. Indretningen i lokalet varierer meget afhængigt af arbejdet. Det er normalt udstyret med en testbænk, et mikroskop, et skab og en fæces. Testbænken skal være glat og glat, og testskabet skal være tilstrækkeligt til at rumme den daglige brug af redskaber og medicin.