Hjem > Udstilling > Indhold

Mikrobiologisk laboratoriekonstruktionszone

Aug 06, 2020

Mikrobiologilaboratoriet skal oprettes som et uafhængigt område, adskilt fra andre laboratorier, med adgangskontrol ved døren, og ikke-relateret personale må ikke komme ind. Hvert værelse er med rimelighed arrangeret i henhold til arbejdsindholdet, hvilket er praktisk at arbejde og ikke påvirker hinanden. Indgangen er udstyret med et centraliseret skift, og kulturværelset kan oprettes i henhold til forskellige kulturbetingelser og -typer (såsom skimmelkulturrum, bakteriekulturrum, fast kulturrum, flydende kulturrum osv.).


1596608238615007


Så til den funktionelle opdeling af mikrobiologilaboratoriet:


(1) Forberedelsesrum - forberedelsesrummet bruges til at forberede kulturmedier og prøvebehandling osv.


Der er reagensskabe, skranker til opbevaring af redskaber eller materialer, strømforsyninger, elektriske komfurer, køleskabe, laboratoriebænke og vand og spildevand.
(2) Vaskerum - vaskerummet bruges til vaske redskaber osv.


Da de brugte redskaber er blevet kontamineret med mikroorganismer, findes der undertiden stadig patogene mikroorganismer. Derfor, når forholdene tillader det, er det bedst at oprette et vaskerum. Indendørs skal udstyres med varmeapparater, dampkasser, håndvaske og tønder til vaskeudstyr og forskellige flaskebørster, dekontamineringspulver, vaskepulver, sæbe osv.
(3) Steriliseringsrum - steriliseringsrummet bruges hovedsageligt til sterilisering af kulturmedier og sterilisering af forskellige redskaber


Rummet skal være udstyret med højtryksdampsterilisator, ovn og andre steriliseringsfaciliteter.
(fire) sterilt rum - et specielt laboratorium til aseptiske operationer såsom systematisk inokulering og oprensning af bakterier


(1) Det sterile rum kaldes også inokulationsrummet. Det er generelt et uafhængigt lille rum (isoleret fra det udvendige rum) med en højde på 4 ~ 5 m2 og en højde på 2,5 m, som er specielt oprettet i mikrobiologilaboratoriet.


(2) I luften i det generelle miljø på grund af tilstedeværelsen af ​​mange støv og bakterier er det let at forårsage forurening og i høj grad forstyrre inokulationsarbejdet.


(3) I mikrobiologisk arbejde er inokulation og transplantation af bakteriearter en vigtig operation. Det karakteristiske ved denne operation er at sikre rene bakteriearter og forhindre kontaminering af diverse bakterier.
Bygningsplanen for det mikrobiologiske sikkerhedslaboratorium inkluderer: bygningslayout og udsmykning, aircondition, vandforsyning og dræning, gasforsyning, elektrisk design, centraliseret kontrol, sikkerhed, konstruktionsteknologi, test, træning og andre aspekter. Hvis du vil bygge denne type laboratorium, skal du også finde et professionelt laboratoriedesign og byggefirma. BOKA laboratorieteknologi er en virksomhed, der opfylder kravene og har fuld erfaring med at levere overordnede løsninger til mikrobiologiske laboratorier.