Hjem > Udstilling > Indhold

Demystifying design og udstyr af plantevævskultur laboratorier

Mar 13, 2019

Enhver plantevækst kræver visse miljøkrav, så hvilke slags designkrav har vores forsker i laboratoriet, hvor vævskulturlaboratoriet fungerer? Og hvilket udstyr er der brug for i plantevævslaboratoriet? Kom og se!

For det første vælger valget af nyt vævskulturrum:

1. Først og fremmest skal vi sikre forsyning af vand og elektricitet;

2. For at spare energi og gøre fuld brug af naturligt lys skal laboratoriet bygges mod syd for at maksimere området og tidspunktet for dagslys

3. For erhvervslaboratorier, om transportforholdene er praktiske, er en faktor, der bør overvejes.

4. Det er bedst at undgå at etablere et vævskulturrum nær den travle trafiklinje;

5. Undgå tilstødende væksthuse, mikrobiologiske laboratorier, insektlaboratorier, frø eller andre opbevaringsrum til plantemateriale for at undgå uoverstigelig forurening som følge af luftcirkulation.

For det andet skal principperne for laboratorieudvikling af plantevævskultur observeres:

Garanteret Absolut Rengøring Plantevævskultur kræver generelt lys- og temperaturkontrol. For at spare energi bør naturligt lys udnyttes fuldt ud, og rummet skal være konstrueret til temperaturkontrol.

Designet af laboratoriet er indrettet i en kontinuerlig produktionslinje i henhold til de naturlige arbejdsprocedurer, idet koblingenes omvendte strømning undgås.

Laboratoriet er udstyret med faciliteter for at forhindre, at dyr som insekter, fugle og gnavere kommer ind. Gulv, vægge og lofter i laboratoriet skal konstrueres med minimal støvdannende byggematerialer.

Placeringen af vasken og kloakken installeret i laboratoriet bør være hensigtsmæssig og bør ikke forårsage forurening til kulturen.

Laboratoriet skal have sikkerhedsfaciliteter som brandbrændere og alarmanordninger.

For det tredje er standardvævskulturen rumsammensætning: forberedelsesrum vaskerum podning rum kulturrum sterilisering rum vævskultur laboratorium husholdning værelse split type - forskning naturlaboratorium, separate værelser til at nedbryde præparationsrummet til et lægemiddelopbevaringsrum, mellembehandling og vask rum og steriliseringsrummet har klare funktioner og er lette at klare, men er ikke egnede til masseproduktion.

Laboratoriet mellem skalaer er generelt udformet som en storskala intercom, og alle aspekter af testoperationen udføres i samme rum i overensstemmelse med procedurerne. Det er praktisk til programdrift og styring, hvilket reducerer forbindelsestiden mellem forskellige links og forbedrer arbejdseffektiviteten. Det letter også det automatiske driftprogram design af medium forberedelse, dispensering og sterilisering, reducerer arbejdet i storskala produktion og letter kontrollen af aseptiske forhold og etablering af standardiserede operativsystemer.

For det fjerde, laboratoriesammensætningen

1. Forberedelsesrumsfunktion: Det kaldes også kemisk laboratorium og udfører alle forberedelser relateret til eksperimentet: vask af redskaber, færdiggørelse af opbevaring, vejning, opløsning, forberedelse, forbehandling af kulturmaterialer mv.

Krav: Det er bedst at have omkring 20 kvadratmeter. Det skal være rummeligt og lyst, så flere testbænke og tilhørende udstyr kan placeres for at lette flere personers arbejde på samme tid. Samtidig kræves ventilationsbetingelser for at lette gasudveksling; laboratoriegulvet skal være let at rengøre og bør behandles med glidende behandling.

Udstyr: Forberedelsesrummet skal have et arbejdsbord, balance, skab, pool, instrument, destilleret vand, magnetisk omrører, køleskab mv. Medicinskabinet køleskabsbalance magnetisk omrører termostatisk vandbad

2, vaskerum (område) Funktion: For at færdiggøre vask, tørring, bevaring, materialbehandling af forskellige redskaber, under hensyntagen til testrørplanterne og så videre. Krav: En større pool, cement, hvid flise indeni og uden for overfladen, og en gummimåtte på bunden af puljen skal installeres for at reducere skaderne på glasvarer. Afløbet bør være blokeret for ikke at forstyrre arbejdet.

Udstyr: glasvarer, plastikredskaber, omsætningsbokse, vaskebørster, flaskevasker, vaskemidler, tørrestationer mv. Funktion: medium forberedelse, dispensering, autoklavering, forberedelse af sterilt vand og autoklavering af andre genstande. Krav: 20 kvadratmeter, lyst og luftigt. Konfigurer et stort arbejdsbord. Udstyr: 1-3 autoklaver, elektrisk ovn, rustfrit stålkande, mediumdispenser og skabe til placering af ledninger, tætningsmaterialer mv. Derudover bør der være ovne, balancer, surhedsmålere, bassiner og tønder.

lab furniture-05

3. Mellemproduktion og steriliseringsrum (område) Funktion: Anvendes hovedsageligt til desinfektion, podning, overførsel af kulturmaterialer, subkultur af testrørplanter og alle tekniske procedurer, der kræver aseptisk drift. Krav: Inokulationsrummet skal være tørt, stille og rent. Inokulationsrummet skal være lille og ikke stort, generelt 10 til 20 kvadratmeter. Gulv, loft og vægge skal være så stramme og glatte som muligt. Det er nemt at rengøre og desinficere. Gulv og indre vægge skal være vandtætte og korrosionsbestandige. Jo mindre indendørs elementer, jo bedre. Trækdøren er konfigureret til at reducere luftforstyrrelsen, når døren åbnes og lukkes bufferrummet er til rådighed udenfor.

Hovedudstyr: UV-lyskilde, ultra-rent arbejdsbord, sterilisator, alkohollampe, inokulationsanordning (inokulationspincett, saks, skalpæl, inokulationsnål), ultraviolet steriliseringslampe, klimaanlæg mv.

4. Aseptisk operationsrum (inokulationsrum) Bufferum Funktion: Det er et buffringssted, inden det kommer ind i det sterile rum for at reducere støv og andre forurenende stoffer, der bringes af menneskekroppen udefra. Arbejdere erstattes med arbejdstøj, tøfler og en maske til at komme ind i det sterile rum og kulturrummet.

Krav: Kan bygges udenfor præparatet (3-5 kvadratmeter) eller aseptisk drift udenfor (1 m2 er passende), skal holdes rent og sterilt; udstyret med skoholder og pels krog og rene eksperimentelle Tøfler, steriliserede overalls; toppen af væggen er belyst med 1-2 盏 UV lamper til sterilisering af tøjet. Udstyr: 1-2 盏 UV lampe, steriliserede overall, tøfler, masker.

5. Kulturrum (område) Funktion: Kulturen af det isolerede materiale fra planten podet ind i en kulturbeholder eller lignende under kontrollerede betingelser, uanset om det er et forskningslaboratorium eller et sted, hvor eksperimentelt eksperimentelt materiale dyrkes. Krav: Omkring 10-20 kvadratmeter.

Det grundlæggende krav er at kunne styre lys og temperatur og holde det modsatte.

Ved du ikke, er designet af vores plantevævskulturlaboratorium også højt, så hvis du vil vide mere om designet af plantevævskulturlaboratoriet, vær opmærksom på os!