Hjem > Udstilling > Indhold

Kosmetisk laboratoriedesign planlægning

Oct 20, 2018

For at opbygge et kosmetiklaboratorium er det nødvendigt at være opmærksom på laboratoriedesignets rationalitet, planlægningslayoutets overensstemmelse med industrien, laboratorieoperatørernes professionalisme og standardisering af indkøb og installation af laboratoriemøbler. Laboratoriet for bløde kosmetik leveres af BOKA, og renoveringsprojektet udføres, herunder prøveopbevaring og forbehandling, konventionelt udstyr til fysisk og kemisk analyse, mikrobiologisk testudstyr, testudstyr til forbudte stoffer og toksikologisk testudstyr.

Laboratorie design planlægning, gashylder, testbænke, ventilationssystemer og støttefaciliteter er nye byggeri, udvidelse eller genopbygning projekter. Det handler ikke kun om at købe rimeligt udstyr, men også i betragtning af laboratoriets overordnede planlægning og rationelle layout. Grafisk design samt infrastruktur og grundlæggende forhold for strømforsyning, vandforsyning, gasforsyning, ventilation, luftrensning, sikkerhedsforanstaltninger og miljøbeskyttelse.

Kort sagt er konstruktionen af laboratoriet, uanset om det er et nyt byggeri, ekspansion eller genopbygningsprojekt, det er ikke bare at købe rimeligt udstyr, men også at overveje laboratoriets overordnede planlægning, rationelle layout og grafiske design som strømforsyning, vandforsyning, infrastruktur og grundlæggende forhold for gasforsyning, ventilation, luftrensning, sikkerhedsforanstaltninger og miljøbeskyttelse. Derfor er konstruktionen af laboratoriet et kompliceret systemteknik.

lab furniture10.12

Almindeligt anvendte projekter inden for laboratorieinfrastruktur er:


(1) Den eksperimentelle bænk indeholder en central prøvebænk, en testbænk, et sidebord, et instrumentbord, en himmelplatform, et medicinskabinet, et lægemiddelskab, et glasskabskab og lignende.

(2) Aircondition og ventilationsanlæg. I det nye laboratorium er alle bygningsområder aircondition. Ventilationssystemet omfatter en dampplade (gasskab), en udstødningsbeholder (fast), en bevægelig udstødningshætte, en udstødningsventilator og lignende.

(3) Vandfaciliteter omfatter laboratoriebassiner, vasketanke, testkraner mv.

(4) Sikkerhedsfaciliteter omfatter brandsprinklersystemer, brandslukningsanlæg til inertgas, sikkerhedsskabe, nødbrusere, øjenvaske osv.

(5) Gasforsyningsanlæg omfatter gasforsyningsanlæg, gasforsyningsplader, gasplader og rørsystemer.

?

Det 21. århundredes laboratorium er et intelligent laboratorium, der er sikkert, sundt, energibesparende, miljøvenligt, brugervenligt, intelligent og fleksibelt. En ny laboratoriemodel kommer frem for at imødekomme de nuværende eksperimentelle behov og tilpasse sig den fremtidige udvikling. Laboratoriemodellen kører udviklingen af det 21. århundredes laboratorium, kendt som "21st Century Laboratory" -modellen med nye features og popularitet.

Folding en, fleksible og variable funktioner

Større fleksibilitet har altid været et vigtigt fokus for udformning eller eftermontering af en eksperimentel bygning. Fleksibilitet har mange implikationer, herunder let udvidelse, hurtig tilpasning til rekombination og andre ændringer og evnen til at tillade flere anvendelser.

Jo større fleksibilitet betyder, at laboratorieudstyret ikke kun skal have fremragende brugsfunktioner, men også have den høje omorganisering og udnyttelsesgrad på væggen, forsyningssystemet og arbejdsbordet, når større renovering eller nybyggeri udføres i fremtiden, hvilket reducerer arbejdskraft og materialeaffald.


1, fleksibelt forsyningssystem


Fleksible originale forsyningssystemer er yderst vigtige for de fleste laboratoriedesigner. Laboratoriet skal være i stand til nemt at forbinde eller frakoble vægge og lofter for at muliggøre hurtig og billig montering af udstyr. Forsyningssystemet skal opfylde de oprindelige krav og tilpasses den forventede fremtidige udviklingsplan.


2, fleksibelt indendørs miljø


Laboratoriet bevæger sig mod modularitet, laboratoriets arbejdsbord kan udformes til at være aktiv, servicekolonnen kan flyttes, og laboratoriepladsen kan udnyttes fuldt ud til at designe en bevægelig skillevæg, som kan deles fleksibelt og fastgøres til væggen. Eller dockingstationen på gulvet indeholder input-porte som kredsløb, vandveje, gassti og kommunikation. Det har karakteristika for hurtig tilslutning og afbrydelse, og er praktisk at blive tilsluttet og brugt i kombination med eksperimentelle bænk.

Sammenfoldning af to humaniserede funktioner


1. Socialiseret arkitektur egnet til holdforskning

Det humaniserede design er at udnytte rummet i eksperimentbygningen fuldt ud for at give mennesker mulighed for at møde og samstrøm. Herunder saloner, konferencelokaler, atriumrum, trappeplads, delt laboratorieudstyrsrum, offentlig serviceplads mv. For at maksimere muligheden for, at folk møder og kommunikerer.

Forfølgelsen af rummet visuel æstetik, pæne og klare udseende og farve, sikkert og behageligt indendørs miljø, afspejler tidernes karakteristika, for at imødekomme behovet for medarbejdernes sundhed og komfort.

Opret fleksible arbejdssystemer og arbejdsbænke, tilskynde forskergrupper til at ændre deres plads til at opfylde behov, designkontorer og skriveområder som steder, hvor folk arbejder i teams, designteambaserede forskningscentre og oprette tilstødende forskergruppemedlemmer. Brug det offentlige rum, der er nødvendigt for fair brug.