Hjem > Udstilling > Indhold

Vær forsigtig med laboratoriesikkerhed, laboratoriet i Beijing Jiaotong Universitet er i brand!

Dec 28, 2018

Omkring 9:30 den 26. december 2018 opstod der en eksplosion i et laboratorium i den anden undervisningsmiljø på East Campus of Beijing Jiaotong University, der forårsagede en åben ild og en stor mængde røg. Branden blev effektivt kontrolleret før klokken 10 og blev slukket. tilskadekomne. Det blev bekræftet, at brandeksplosionen i laboratoriet i Beijing Jiaotong University hovedsageligt var forårsaget af eksplosionen af elever i skolens laboratorium under den videnskabelige undersøgelse af deponering af spildevandspildevand.

12.28-1

Hvorfor sker universitetslaboratorieulykker gentagne gange?

På baggrund af en undersøgelse af 100 laboratorieulykker (71 gymnasier og universiteter) fra 2001 til 2013 var eksplosioner, brande og forgiftning de vigtigste typer laboratoriesikkerhedsulykker, henholdsvis 44%, 42% og 6%.

De menneskelige årsager til ulykken omfatter overtrædelse af driftsprocedurer (27%), ukorrekt drift (12%), utilsigtet drift eller ukorrekt brug (11%), der tilsammen tegner sig for halvdelen af det samlede antal ulykker. De tab, der er forårsaget af disse tre grunde, er så høje som 88%.

12.28-2

Hvordan skal vi undgå risikoen for laboratorieulykker?

1. Hjælp laboratoriepersonale til at øge sikkerhedsbevidstheden for eksperimentet, være opmærksom på risici og forhindre det; skolen styrker undersøgelsen af store skjulte farer som elektrisk lækage og brand og lægger vægt på at styrke standardiseringen af den daglige videnskabelige adfærd hos lærere og studerende for at undgå krænkelser eller forkerte operationer. ulykke.

2. Gennemfør sikkerhedsuddannelse for freshmen i gymnasier og universiteter, og fjern de "døde hjørner" for at udføre eksperimentelle operationer uden træning.

3. Overvåg laboratoriet til regelmæssigt at foretage selvinspektion og styrke sikkerhedsuddannelse gennem tilfældige forsøg, brandøvelser og andre aktuelle kampmoduser.

4. Skab et system for laboratoriepersonale til at aflægge rapport til sikkerhedsansvarlig eller vejleder inden udførelse af et eksperiment på helligdage.

5. Laboratoriet skal standardiseres.

For laboratoriesikkerhedsspørgsmål skal vi først være opmærksomme på og være opmærksomme på det. Den grundlæggende konstruktion af laboratoriet, understøttende udstyr og styring og drift af laboratoriesikkerhed skal standardiseres og professionaliseres for at sikre et sikkert laboratoriemiljø.

12.28-3

Chuangmei fokuserer på den grønne forskning byggeplanlægning og design, laboratorie interne konstruktionsteknik, laboratorieinstrument forbrugsstoffer, laboratorie drift og vedligeholdelse, laboratorie certificering tjenester, one-stop service platform, der overholder den "innovative fremstilling service" mærke koncept, indførelsen af avanceret Europæiske Professionelle og omfattende laboratorietjenester såsom automatisk plademon fleksibel produktionslinje og fuldautomatisk sprøjtestreng er dedikeret til at gøre kinesiske laboratorier sikrere!