Hjem > Udstilling > Indhold

Et andet anti-dags projekt i Kina - Jinping Deep Underground Dark Matter Laboratory

Dec 26, 2018

I laboratoriet skal alle vide mere eller mindre, så det underjordiske videnskabslaboratorium? Jeg er bange for, at der ikke er mange mennesker der kender det. Lad os lade Xiaobian tage dig til at sætte pris på denne 'store kinesiske lavet' - Jinping Ekstremt dybt underjordisk mørkt stof laboratorium.

Før vi begynder at tale om det, bør vi først vide, hvad der er årsagen til dens eksistens.

Det skyldes, at det velkendte laboratorium på jorden ikke er det ideelle sted til forsøg på mørkstofopdagelse, og det underjordiske laboratorium kan gøre det, fordi det i høj grad er beskyttet mod kosmiske stråler i dybden af jorden. . Kosmiske stråleinterferensforskere har påvist eksistensen af mørk materie, som antages at udgøre næsten en fjerdedel af universets masse.

Mørke stofpartikler trænger hele vejen igennem vores kroppe, men menneskekroppen er uvidende. Selv de mest sofistikerede instrumenter kan fange de svage signaler, der genereres af dets kollision med kernen.

Disse signaler er interspersed med et stort antal baggrundssignaler genereret af kosmiske stråler, der kolliderer med detektoren. Det er som en lysstråle, kun i et hus, der er mørkt nok, med tilstrækkelige sofistikerede instrumenter til at skubbe alt til grænsen, det er muligt at "se".

Forud for dette har mange lande som USA, Storbritannien, Frankrig, Italien, Canada, Japan, Indien og Rusland etableret gode underjordiske laboratorier og opnået store videnskabelige forskningsresultater. Sidste år etablerede USA også et underjordisk laboratorium med en dybde på ca. 2.438 meter i Montenegro, South Dakota. I oktober 2010 byggede Japan også XMASS underjordiske laboratorium ved undergrunden af Shengang-minen i Feifeng City, Ji County. Et underjordisk laboratorium op til 350 meter dybt i Storbritannien blev også lanceret i april 2010. Målet er at være det første land for at opdage mørk materie i verden. Der var ingen gode underjordiske laboratorier i Kina før, især i dybe underjordiske laboratorier. Forskningsemner på mange områder kan derfor ikke udføres, eller forskningsarbejde kan kun udføres sammen med kvalificerede laboratorier i udlandet. Derfor er det meget nødvendigt at etablere et verdensledende dybt underjordisk laboratorium i Kina. Det er af stor betydning for den uafhængige forskning og anvendelse af videnskabelig forskning for at fremme Kinas store grundlæggende grænseproblemer.

I maj 2009 underskrev Tsinghua University en strategisk samarbejdsaftale med Ertan Company. Aftalen besluttede at bruge Jinpingshan tunnelen til at dække tykkelsen af verdens største geografiske forhold, hvilket reducerer den kosmiske stråleflux til en tiendedel til en hundrededel af grundniveauet, hvilket giver et rent underjordisk eksperimentelt miljø for beslægtede præcisionseksperimenter. Jinping Deep Underground Dark Matter Laboratory blev bygget ved hjælp af en tunnel af 18 kilometer tilgængelige køretøjer bygget med Ertan Vandkraftværket foran Jinping Mountain i Sichuan. Den øverste del af tunnelen er en 2.500 meter høj bjergrock. Det giver et overlegen miljø til opførelsen af et meget dybt underjordisk mørkt stof laboratorium, der skal isolere kosmiske stråler, der er ekstremt gennembrugende. I sammenligning med andre underjordiske laboratorier, der er blevet omdannet fra miner, er laboratoriet i Jinping ekstremt dybt underjordisk mørkt stof mere bekvemt til transport. Forskere og videnskabeligt forskningsudstyr kan komme ind i bil uden at skulle stole på elevatorer.

Den første side af det underjordiske laboratorium blev bygget på siden af tunnelen.

Jinpingshan Tunnel Project, hvor laboratoriet er placeret, har to trafiktunneller, fire vanddirigeringstunneller og en dræningstunnel. Det er den største hydrauliske tunnelgruppe i verden og har brug for at overvinde mange problemer som høj jordspænding og højtryksvandstrøm.

De to sværeste trafiktunneller i 2008 opnåede dobbeltgennemtrængning (17,5 km lang). Tunnelen med en dybde på mere end 1500 m besatte 73,1% af tunnelens samlede længde og den maksimale nedgravede dybde var næsten 2.400 meter. Det er den første i Kina. Kompleksiteten af ingeniør tunnelen i verdens næststørste tunnel er selvfølgelig.

Den første fase af Jinping Underground Laboratory udnyttede denne trafiktunnel og gravede 40 meter lang på sin side med en bredde på 6 meter og en højde på 6 meter. Transporten her er mere praktisk, den kan nås med bil, og den er bygget på tunnelen. Det sparer mange penge, udstyr og andre input, og den indledende investering i dette laboratorium er korrekt kontrolleret.

Sammenlignet med de underjordiske laboratorier, der har investeret hundredvis af millioner af byggemidler i udlandet, kan Jinping underjordiske laboratorium siges at have brugt "minimum" af penge, men har gjort det "største" ting.

Anden fase af det projekt, der i øjeblikket er under opførelse, skal udvide til 120.000 kubikmeter på grundlag af en 4000 kubikmeter.

Den anden fase af Jinping Underground Laboratory består af 4 grupper af 8 laboratorier og deres hjælpefaciliteter, der kan rumme flere eksperimentelle projekter inden for det dybe videnskabsområde. Desuden er dette laboratorium åbent for verden. For forskere i Europa og USA er dette laboratorium et paradis for sådan forskning, og nogle amerikanske fysikere har til hensigt at blive der til arbejde.

Afslutningen og idriftsættelsen af projektets anden fase er af stor betydning. Opførelsen af Jinping laboratorium med dybe underjordiske mørke stoffer viser, at Kina har en verdensklasse ren lavstrålingsplatform på høj niveau og har evnen til selvstændigt at udnytte brugen af internationale avancerede grundforskningsemner som f.eks. Fremme Kinas største grundlæggende grænser. Forskning og anvendt forskning er af stor betydning.