Hjem > Udstilling > Indhold

8 nationale nøglelaboratorier af medicin blev bedt om at rette op inden for en frist

Nov 06, 2018

Den 29. juni offentliggjorde Ministeriet for Videnskab og Teknologi resultaterne fra 2016 National Key Laboratory of Biotechnology and Medicine. I 2016 bad Ministeriet for Videnskab og Teknologi Kina Bioteknologisk Udviklingscenter til at samarbejde med Life Science Society i Kina Association for Science and Technology for at foretage en uafhængig evaluering af 75 nationale nøglelaboratorier inden for biologiske og medicinske områder. Efter evaluering blev 20 laboratorier vurderet som fremragende nationale nøglelaboratorier; 46 laboratorier blev vurderet som gode nationale nøglelaboratorier. Af særlig bekymring er, at et laboratorium mislykkedes vurderingen og otte laboratorier anmodede om rettelse.


detaljer som følger:

Den samlede finansiering er 20,8 milliarder yuan, 29 nye akademikere og 274 personer i "Tusind Talenter Program"

Ud over at offentliggøre resultaterne af vurderingen oplyser meddelelsen også den femårige overordnede udvikling af National Key Laboratory of Biology and Medicine. "Meddelelsen" påpegede, at i løbet af vurderingsperioden var den samlede finansiering af 75 laboratorier 20,8 milliarder yuan, hvoraf 15,5 milliarder yuan blev tildelt til nationale videnskabelige og teknologiske opgaver, der tegner sig for 74% af laboratoriets samlede midler med et gennemsnit på mere end 278 millioner yuan.

I alt 15 akademikere fra Det kinesiske videnskabsakademi blev der tilføjet 75 laboratorier, der tegner sig for halvdelen af de nyligt tilføjede akademikere i Institut for Biovidenskab og Medicinsk Videnskab i løbet af bedømmelsesperioden; Der blev tilføjet 14 nye akademikere fra det kinesiske akademi for teknik.

64 nye innovationshold og vigtige innovationshold fra National Natural Science Foundation of China blev tilføjet; 193 nye nationale nøgleforskningsplaner (973 plan), nationale højteknologiske forsknings- og udviklingsplan (863 plan) og større videnskabelig forskningsplan blev tilføjet; 274 nye "Tusind Talenter Plan" (herunder "Youth Thousand Talents Plan").

Antallet af nye National Science Fund for Distinguished Young Scholars var 148, der tegner sig for 60% af det samlede antal modtagere af National Science Fund for Distinguished Young Scholars.

75 laboratorier vandt 33 anden præmier af National Natural Science Award, en særlig pris af National Science and Technology Progress Award, 12 første præmier, 65 andre præmier og 18 andre præmier af National Technology Invention Award. Med hensyn til akademisk indflydelse mener mere end halvdelen af evalueringseksperterne, at mere end 80% af de deltagende laboratorier er på førende og løbende niveau.

"Meddelelsen" påpegede, at det er håbet, at de deltagende laboratorier, støttende enheder og kompetente afdelinger vil opsummere deres erfaring alvorligt og studere og formulere metoder og foranstaltninger til at løse de problemer, som evalueringsekspertgruppen rejser, løbende at forbedre ledelsesniveauet , og giv fuld spille til Statens nøgleaboratorium. I rollen som at indsamle talenter, udføre større opgaver, fremme samarbejdsinnovation mv., Vil vi yde større bidrag til implementeringen af innovationsdrevne udviklingsstrategier og opbygningen af en verdensklasse videnskab og teknologi.

I henhold til "National Key Laboratory Evaluation Rules" udstedt af Ministeriet for Videnskab og Teknologi den 6. maj 2014 har korrigeringslaboratoriet en berigtigelsesperiode på 2 år. To år senere vil Videnskabsministeriet organisere eksperter til at inspicere retten til korrektion på stedet og gennemgå de godkendte laboratorieevalueringsresultater. Velprøvede, uprøvede laboratorier er ikke længere inkluderet i den nationale nøgle laboratorie sekvens. Laboratorier, der fejler vurderingen, laboratorier, der ikke deltager i vurderingen eller trækker sig ud af vurderingen, er ikke længere medtaget i den nationale nøgle laboratorie-sekvens.

Ud fra resultaterne af evalueringen af Statens nøglebibliotek for bioteknologi og medicin er 20 laboratorier som det centrale nøgleaboratorium for diagnostik og behandling fremragende nationale laboratorier; 46 laboratorier som National Key Laboratory of Virology er gode. State Key Laboratory; 8 laboratorier i det statslige nøgleaboratorium for onkogener og beslægtede gener osv. Rettet inden for en frist og rettelsesperioden var 2 år. I denne periode blev de særlige midler fra statens nøgleaboratorium suspenderet.